FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Augmenten el nombre de centres, d’activitats i de persones voluntàries a Justícia
Tancament i valoració justícia 2013-14 28.07.2014 Voluntariat  -  L'equip i l'impacte del voluntariat de Justícia de la FAS ha crescut durant el darrer curs 2013-14. El Programa ha incorporat dos nous centres, ha impulsat més i noves activitats tant contínues com puntuals i ha comptat amb la col·laboració de 125 persones voluntàries, 69 més que el curs passat. 

La voluntat del Departament de Justícia de la Generalitat d'iniciar noves activitats als centres Quatre Camins i Oriol Badia s'ha materialitzat finalment a través del Programa de Justícia de la FAS, que els ha incorporat aquest curs 2013-14 i ha començat a realitzar-hi activitats.  En ambdós casos, la valoració feta tant pels centres com per les persones voluntàries ha estat molt positiva.
 
El nou centre d'adults Quatre Camins ha estat una experiència enriquidora, segons explica la responsable tècnica de voluntariat, Sara Martínez, per la feina conjunta duta a terme entre les voluntàries i la Unitat Terapèutica DAE i pel bon funcionament de l'activitat. Així, explica, es va crear una activitat específica, la "ludoteca artística", adequada a les necessitats de les persones internes al centre i a les capacitats de les persones voluntàries.
 
Pel que fa als centres de menors, d'una banda, s'ha consolidat la relació amb Can Llupià a través d'una activitat de pintura creativa després de la prova pilot del curs passat. D'altra, també arran de la petició del Departament, una voluntària ha iniciat l'activitat voluntària Oriol Badia, un petit centre obert de Font Rubí on ha treballat conjuntament amb una educadora social per fer reforç acadèmic dels joves. Al mateix moment, la intervenció de la FAS ha servit de pont entre el centre i entitats de la vora amb les quals han començat a treballar conjuntament.
 
No només han crescut els centres on actua el Programa de Justícia de la FAS, sinó que alhora, el nombre d'estudiants de l'Autònoma que s’han engrescat a formar part de l'equip de voluntariat ha passat de 56 a 125.
 
Finalment, enguany també ha estat el curs en què s'ha potenciat una nova línia de treball basada en la col·laboració amb entitats de l'Autònoma i altres col·lectius per poder dur a terme activitats puntuals en benefici dels interns als centres. Així, la relació entre el Programa de Justícia i Cultura en Viu, per exemple, ha donat lloc a l'actuació del Combo de l'Aula de Música de la UAB a Can Llupià o del Grup Estable de Dansa al CP Dones. Els joves de l'Alzina van poder gaudir d'un taller sobre com fer castells impartit per castellers i castelleres dels Ganàpies de la UAB. Els interns de Can Brians i voluntaris i voluntàries del SAF i la FAS van disputar un triangular on Brians va sortir-ne guanyador. I finalment, tant el grup de voluntariat de Medi Ambient de la FAS com des del PIUNE també s'han fet activitats puntuals amb els voluntaris i voluntàries de Justícia. 
 
 
 
 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2020 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats