FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Testimonis i experiències del voluntariat sociosanitari a la FAS
Experiències i testimonis del voluntariat sociosanitari a la FAS 21.07.2014 Voluntariat  -  La Zaida, la Laura, la Janina i en Xavier han estat quatre de les persones voluntàries que enguany han participat al programa sociosanitari de la FAS. En època de tancaments i valoracions, comparteixen què els ha significat l'experiència a la Vall d'Hebron.

"És molt reconfortant veure els nens i nenes contents, distrets, amb ganes de jugar i que tornis el proper dia". "Vivències, noves amistats, afecte i valors; tot el que aporta el voluntariat val molt la pena". Amb aquestes paraules sintetitza la Laura Córceles com ha viscut ella fer de voluntària amb els infants de la Vall d'Hebron.
 
La Zaida Carratala és una de les companyes de la Laura. Plegades han viscut una experiència similar i han optat per crear el "Diari de dues voluntàries" per tancar el curs i expressar què els ha aportat. La Zaida explica que és una experiència molt maca i que, gràcies a anar-hi cada setmana, "t'adones que els nens i nenes, tot i ser a l'hospital, continuen sent nens i nens i els continua agradant jugar, riure i tu pots ajudar-los a fer-ho".
L'objectiu del Programa Sociosanitari és acompanyar i fer més portable i més agradable el període d'hospitalització, ja sigui d'infants o de persones grans. Des de la FAS s'han gestionat aquest curs fins a 74 estudiants voluntaris que han pogut donar atenció a més de 1.100 persones ingressades o bé a la Vall d'Hebron o bé a l'Hospital del Mar. Significa això que el programa, tant per nombre de voluntaris com de beneficiaris ha pogut créixer respecte de l'any passat.
 
La Janina Genesca i en Xavier Blanco han viscut també l'experiència de ser voluntaris. En el seu cas, han optat per crear un vídeo, "La nena que caminava descalça". Amb el conte sintetitzen en dos minuts l'acompanyament que poden oferir als infants. "Caminant junts, tot sembla més curt".

 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2019 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats