FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Estudiants de la UAB col·laboren amb la PAH
Estudiants de la UAB fan voluntariat a la PAH 03.06.2014 Voluntariat  -  Per 2n any consecutiu, 4 estudiants d'antropologia social de la UAB col·laboren amb la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) a través de la FAS. L'activitat els suposa un aprenentatge en valors i el desenvolupament d'habilitats com l'escolta activa i l'acompanyament.

Un cop per setmana i des de principi de setembre, la Carla, en Pere, l'Aina i l'Èlia s'acosten fins al local de la PAH, situat al Camp de l'Arpa, per col·laborar en la tasca de l'organització. El voluntariat, coordinat conjuntament amb la FAS, consisteix en oferir suport i atenció personalitzada a les persones afectades, recollir dades i tirar endavant un fons documental que permeti fer un seguiment acurat dels casos que arriben a l'entitat.

Una de les esudiants ressalta el valor del tracte humà i afirma que a la PAH ha aconseguit "connectar amb el tu a tu i recuperar aquesta dimensió personal que queda tant diluïda en els mitjans de comunicació".

La coordinadora del projecte, Mercè Piedemont, explica que els voluntaris són estudiants d'Antropologia Social perquè és important que el voluntariat no es faci tan sols per una causa altruista, sinó que també esdevingui una font d'aprenentatge per la branca acadèmica de l'estudiant. "Vam pensar que a nivell antropològic podia ser interessant i enriquidor observar la diversitat de circumstàncies i condicions a través del contacte directe amb la persona afectada".

La PAH, la plataforma ciutadana d'Afectats per la Hipoteca, treballa des de 2009 en el marc de la crisi immobiliària. Ja fa dos anys que van començar a treballar en negociacions col·lectives i per tant es van organitzar per assemblees segons entitats bancàries. Aquesta manera d'estructurar-se ha permès augmentar considerablement el nombre de persones i com a conseqüència, ha estat necessari obrir un procés de documentació. Aquesta tasca, desenvolupada en part pel voluntariat de la FAS, permet fer un seguiment continu sobre els casos i elaborar informes sobre la situació a Espanya com el que van publicar el novembre de l'any passat  l'Observatori DESC i la PAH.
 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2019 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats