FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Triem Banca Ètica arriba als estudiants de l'Autònoma
Activitat 02.06.2014 Cooperació  -  Saps què fan els bancs amb els teus diners? Creus que la universitat s'hauria de vincular a les finances ètiques? El grup de voluntariat de Cooperació de la FAS es va acostar el passat dijous 29 als estudiants de la UAB per respondre a aquestes preguntes i per donar a conèixer la Campanya Triem Banca Ètica. El manifest de la campanya és al blog i ja el pots signar.

Conscients de la conjuntura i descontents amb el model econòmic actual, el grup de voluntariat de cooperació de la Fundació Autònoma Solidària ha decidit prendre partit i passar a l'acció. Des del curs 2012-13 duen a terme la campanya Triem Banca Ètica a la UAB per sensibilitzar i conscienciar la comunitat universitària dels impactes negatius del model econòmic neoliberal i de la banca convencional i així donar a conèixer paradigmes alternatius com l'economia social i solidària i les finances ètiques.
 
A finals del mes de febrer van presentar el manifest en què exposen un seguit de propostes encaminades a vincular la UAB a les finances ètiques i conviden el Rectorat a integrar les finances ètiques en la seva estratègia política i a desvincular-se, al ritme que sigui necessari, del sector financer convencional. Per fer visible aquesta demanada i mostrar el suport per part de la comunitat universitària han iniciat, paral·lelament, una recollida de signatures que també es pot firmar online aquí.

Paral·lelament, el passat dijous 29 de maig l'equip voluntariat de Triem Banca Ètica va dur la campanya als estudiants de la UAB a través de l'activitat "Els diners com a eina de transformació". Un grup de 5 voluntaris i voluntàries van dur l'activitat al bar de la Plaça Cívica, on a través de jocs i de la interacció amb l'estudiantat en un moment d'esbarjo i distès, van  respondre a preguntes com què fan els bancs amb els diners o com es podria vincular la universitat a les finances ètiques.
 
És una de les primeres ocasions en què el model d'activitat passa de l'estand al bar de la Cívica i el resultat ha estat valorat molt positivament. Vora 100 persones van signar el manifest de TBE i més de 60 van participar en el joc proposat pel grup de voluntariat. 
 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2019 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats