FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Es crea un grup sobre economia social i solidària a la UAB
Grup sobre Economia Social i Solidària a la UAB 28.05.2014 Cooperació  -  Es posa en marxa un grup de treball per a promoure la incorporació curricular de l'economia social i solidària a les titulacions de grau de la Facultat d'Economia i Empresa de la UAB. Una quinzena de persones han participat a la primera reunió per constituir el grup, conèixer-se i analitzar la situació actual de la facultat en quant a l'abordatge de l'economia social i solidària. 

El passat 13 de maig va tenir lloc la primera trobada del Grup de Treball en Educació per al Desenvolupament en les Facultats (GEDEF) a la Facultat d'Economia i Empresa de la UAB. Un total de 15 persones van participar a la primera reunió, entre les quals membres del departament d'Economia Aplicada, d'Empresa i d'Economia i Història Econòmica, representants del deganat de la facultat, estudiants i persones d'organitzacions, com la Xarxa d'Economia Solidària, i d'entitats de finances ètiques com Coop57.

L'objectiu del grup és discutir i treballar entorn al coneixement i tractament acadèmic de l'economia social i solidària a la Facultat d'Economia i Empresa de la UAB, així com fomentar la introducció d'aquesta temàtica en els respectius plans d'estudis.

La Fundació Autònoma Solidària és l'encarregada de facilitar aquest procés, en el marc d'un projecte més ampli que pretén impulsar la introducció de l'educació per al desenvolupament (EpD) a la universitat, especialment a l'interior de les titulacions de grau. És a dir, com els plans d'estudis integren continguts vinculats a l'EpD a través de les assignatures obligatòries, optatives, treballs de fi grau o les pràctiques, entre d'altres. En darrer terme, l'objectiu és la construcció d'una universitat que esdevingui un espai de generació de coneixement crític i de formació d'una ciutadania activa i compromesa en la transformació de les desigualtats locals i globals.

Aquest grup és de caràcter propositiu i obert a totes les persones membres de la comunitat universitària interessades a participar-hi. Paral·lelament, s'ha iniciat el GEDEF a la Facultat de Veterinària, que treballa sobre l'abordatge de la sobirania alimentària a les titulacions d'aquesta facultat.

Justament, aquest mes se maig, col·lectius d'estudiants d'economia de 19 països diferents publiquen una carta en la que reclamen pluralitat en els plans docents i una economia que no sigui "monolítica" i que estigui "al servei de la societat".

A mitjans de mitjans de juny està prevista una segona trobada del GEDEF d'Economia i Empresa. Si t'interessa participar-hi o per a més informació us podeu posar en contacte a fas.cooperacio@uab.cat.
 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2019 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats