FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

La FAS tanca el curs escoltant els seus protagonistes
Acte de Cloenda de la FAS curs 2013-14 22.05.2014 Voluntariat  -  L'acte de cloenda del passat dimecres 21 de maig va esdevenir l'espai per donar veu a les persones protagonistes dels programes i grups de voluntariat de la FAS. Des d'infants a dones de centre penitenciaris passant pels voluntaris i voluntàries. 

Cada any la FAS creix una mica més. Enguany més de 300 voluntaris i voluntàries han passat per algun dels 11 programes que la FAS ha coordinat al llarg d'aquest curs 13 – 14.  Des d'organitzar Xiringus, construir caixes niu o idear la campanya Triem Banca Ètica fins a anar a la Vall d'Hebrón un cop per setmana, fer suport escolar als infants d'escoles del Vallès o dinamitzar classes de Batuka al CP Dones, entre moltes altres activitats.
 
Ja ben a prop del període d'exàmens i del tancament del curs, la FAS va celebrar l'acte de cloenda amb el qual volia donar veu a totes les persones que fan possible i que participen als programes i grups de voluntariat. El passat dimecres 21 de maig de 12.00 h a 13.30 h la Sala de Cinema de la UAB va aglutinar fins a 118 assistens, entre persones voluntàries, equip de la FAS i altres persones vinculades a la FAS.
 
Jordi Prat, director de la FAS, va obrir l'acte; a qui el van seguir les persones tècniques de les diferents àrees que conformen la Fundació. Entre totes, van explicar la feina feta durant el curs i els nous reptes i projectes de cara al futur. El pes central de l'acte, però, va recaure tant en els beneficiaris dels programes socials com en els voluntaris i voluntàries que els fan possible.

Com es pot veure en la presentació que es va utilitzar, gràcies al ressò que han tingut enguany alguns programes de la FAS a diferents mitjans de comunicació, vam acostar-nos als infants del CROMA, a les dones del CP Dones, a la campanya Oh My Got! o a la campanya de Triem Banca Ètica. Els infants, famílies i professionals de la Vall d'Hebron van fer arribar-nos la seva veu a través d'un mural que les voluntàries del programa van dur a l'acte i van ensenyar a tots els assistents.


 D'altra banda, Rabia Aselman, Alex Prats, Manel Castelló i Marina Abel van compartir la seva experiència de voluntariat en diferents programes. Rabia Aselman és estudiant d'educació social i participa al programa de Mentoring-CRAE amb noies tutelades. Per a ella, va dir, "és un somni poder participar en aquest voluntariat perquè és tenir l'oportuntiat de fer allò que t'agrada". Alex Prats, per la seva banda, és estudiant de dret i dinamitza un taller de creació artística al Centre Educatiu Can Llupià. Va emfatitzar l'agraïment i la satisfacció de poder dur a terme el taller amb els seus companys i, sobretot, va remarcar la idea que el voluntariat permet trencar les barreres socials. Manel Castelló és voluntari del Programa LEXCIT. Per a ell, va afirmar, "dedicar un temps de la teva vida als altres és gratificant i acabes rebent molt més del que dones". Marina Abel, voluntària del CROMA, tancava les intervecions dels voluntaris. Ella no només va reiterar el benefici que obté del voluntariat en un sentit personal, sinó que va remarcar la convicció i la voluntat de canvi social que li ha generat aquesta experiència.

Sílvia Carrasco, presidenta de la FAS i Vicerectora d'estudiants i cooperació, va posar el punt i final a l'acte. En un discurs afalagador a la feina feta durant el curs, va afirmar que en moments de risc i crisi en els quals seria fàcil deixar de banda la FAS i el canvi social, "l'equip de govern de la UAB ha optat no només per no arraconar-la, sinó per fer-la créixer i fer més FAS", perquè, va dir, "aposta pel projecte i per la intervenció de la universitat en la transformació social". És per això que va animar tothom a "escampar la paraula".

Un any més, no va faltar-hi la referència a les col·laboracions externes que fan possible la promoció del voluntariat, que es pot du a terme a la FAS gràcies al Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat i del Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad.
 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2019 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats