FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

300 infants del CROMA descobreixen la UAB
Visita dels infants del CROMA a la UAB el 8 de maig 2014 12.05.2014 Programes Socials  - 

El passat dijous 8 de maig, el Campus de la UAB es va omplir de nenes i nens participants del CROMA. Van visitar diferents facultats acompanyats dels 100 estudiants de la UAB amb qui es troben cada setmana i van veure de prop què passa a la universitat.


Per 4t any consecutiu, els infants de centres escolars del Vallès Occidental  que participen al Programa CROMA de la FAS van visitar la UAB per veure de prop què es cou a la universitat. El passat dijous 8 de maig, nens i nenes d'escoles de Terrassa, Badia, Cerdanyola del Vallès, Sabadell i Rubí van arribar al Campus al voltant de les 10.00 del matí i engrescats van començar el seguit d'activitats.
 
Eren més de 300 infants que, vestits amb les samarretes verdes que els regalava la FAS, i acompanyats de 100 voluntaris i voluntàries; van passar per algunes de les 10 activitats organitzades per facultats, departaments i col·lectius: Facultats de Veterinària, de Física, de Traducció i Interpretació, de Dret, d'Enginyeria, d'Educació, de Comunicació i de Psicologia, el PIUNE, la Deixalleria de la UAB i el col·lectiu OTAKU UAB.
 
Activitats de quin tipus? Entrar a una sala de vistes real i simular un judici a la Facultat de dret o entrar dins d'un plató de televisió i assumir el rol de presentador, regidora o entrevistada. Aprendre que el nitrogen líquid pot fer levitar trens i comprovar-ho amb els propis ulls, descobrir la flora i la fauna de l'Autònoma, conèixer de primera mà l'hospital veterinari o aprendre a moure's en cadira de rodes o com llegir en braille, entre moltes d'altres.
 
Si és la quarta ocasió en què es decideix repetir l'experiència és perquè, any rere any, s'ha valorat molt positivament, especialment de cara als infants. Per un dia, la mainada pot veure com és el dia a dia dels seus referents. Què estudien? On estudien? Com és l'Autònoma? A més, és una perfecta ocasió perquè aquests infants passin a considerar la universitat i els estudis superiors com una opció de cara al futur.
 
A la una del migdia va tenir lloc a la Cívica una activitat conjunta on van posar en comú el que havien après sobre el Campus. Mitja hora després, recuperaraven energies dinant a l'aire lliure de l'Autònoma.
 
Diverses entitats i centres s'evoquen a aquest esdeveniment perquè rutlli i tothom el pugui gaudir, la FAS, les escoles o la UAB. Com en anys anteriors, hi ha empreses que opten per col·laborar-hi: d'una banda, PepsiCo (que ja hi ha participat en altres ocasions) i, d'altra, l'Òptica Universitària de la UAB, que hi participen a través de la donació de begudes, material i recursos per a fer possible l’activitat del dijous vinent.
 
Enguany, hi ha hagut també mitjans que s'han interessat en l'activitat i n'han fet ressò. És el cas de Cugat.cat, Cerdanyola.info i terrassadigital.cat.
 

 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2019 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats