FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Let's clean up Europe! Comencem netejant el Riu Ripoll
Jornada de neteja del Riu Ripoll Let's Clean Up Europe!, dissabte 10 de maig de 2014 12.05.2014 Voluntariat  - 

La iniciativa Let's clean up-Europe! impulsava el passat 10 de maig jornades de neteja a diverses zones europees amb motiu de la Setmana Europea de Prevenció de Residus. La FAS i ADENC  hi vam col·laborar amb una jornada de neteja del riu Ripoll al seu pas per Sabadell.
 


Roba, matalassos, pneumàtics, plàstics, compreses, llaunes, terrissa trencada, vidre, paper o cartrons, entre d'altres, són alguns exemples de les deixalles que es poden trobar en la neteja de moltes de les aigües que envolten els municipis en que vivim.
 
L'existència de la Setmana Europea de Prevenció de Residus és, per una banda, per intentar corregir el malmetement del medi ambient. I per l'altra, per prevenir la generació de residus, d'altra i per fer visible la problemàtica mediambiental en que som immersos. Un seguit de dies que a nivell europeu serveixen per col·ocar la problemàtica a l'ordre del dia i fer acciones en les línies de sensibilització i reparació del dany causat.

 
En aquest sentit, existeix la iniciativa Let’s Clean-Up Europe!, una jornada de neteja a escala europea a la qual s'hi adhereixen entitats, iniciatives i, el més important, voluntaris i voluntàries.
 
Enguany la jornada de neteja europea es va celebrar el dissabte 10 de maig i la FAS i l'Associació per la Defensa i l’Estudi de la Natura (ADENC) vam posar el nostre granet de sorra amb l'organització per netejar un tram del riu Ripoll, el que passa per Sabadell.

A les 10.00 del matí es van trobar 11 persones voluntàries a  l'estació de Renfe de Sabadell-Nord. Hi van acudir 6 estudiants internacionals, 2 d'americans del CASB, 3 de francesos i una noia xinesa que són fent un erasmus a la UAB. L'Adenc va participar-hi amb 3 voluntaris, als quals s'hi van sumar també Paco Muñoz, de l'Oficina de Medi Ambient de la UAB, i Sara Martínez, de la FAS.

Segons algunes de les participants, va ser una jornada entretinguda i enriquidora en la qual els participants es van mostrar motivats i actius. Va donar peu també a reflexionar conjuntament sobre la situació del Riu Ripoll, sobre com reciclar i gestionar els residus a casa i, aprofitant la internacionalitat de l'esdeveniment, sobre com es tracta la temàtica a diferents països.

Van recollir gran quantitat d'escombraries, especialment tovalloles humides, que es llencen als lavabos. Les tovalloletes, però, no són biodegradables, cosa que significa que passen del clavegueram als rius. Situació similar a la dels tampons o altres residus no biodegradables que s'haurien de llançar a les escombraries (i ser reciclats si és possible) per evitar la contaminació dels rius.

 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2019 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats