FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Un Sant Jordi ple de solidaritat
Sant Jordi Solidari 2014 a la FAS 24.04.2014 Salut  - 

La fira de Sant Jordi dels col·lectius de la UAB i diferents concerts i actuacions van omplir la  Plaça Cívica de la UAB el passat 23 d'abril amb motiu de la Diada de Sant Jordi. La FAS va participar-hi i va organitzar el II Dinar Solidari per a més de 140 persones i va fer l'entrega de premis Concurs de Relats Eròtics.


Des de primera hora del matí, voluntaris, becaris i tècnics de la FAS, conjuntament amb l'Oficina de Medi Ambient, van posar-se en marxa per tenir-ho tot a punt pel II Dinar Solidari de la UAB. Des de bon inici, voluntaris i voluntàries van tallar verdures amb l'ajuda d'un cuiner de la Fundació Alícia, vingut especialment per l'ocasió i que va cuinar al restaurant de la Cívica. Mercavallès va ser el mercat que va donar els aliments, en bon estat però no comercialitzables, per al dinar contra el malbaratament alimentari.

A les 12.00 h, mentre alguns voluntaris seguien cuinant, es va donar el tret de sortida a la Fira de Paradetes de Sant Jordi. El programa de Justícia de la FAS va sensibilitzar la comunitat universitària sobre el món penitenciari per acabar amb els mites, tòpics i prejudicis sobre la presó. Canviar visions no era l'únic objectiu, sinó que des de la paradeta es convidava els participants a pensar en models alternatius a la presó, que els mateixos assistents fessin propostes de millora en el món penitenciari.

Paral·lelament, l'equip de Salut de la FAS muntava El Xiringu, el punt itinerant d'informació sobre drogues i sexualitat on van repartir 150 roses de Sant Jordi fetes amb paper pinotxo i un preservatiu. A més, el grup de voluntariat del programa de Medi Ambient van organitzar una Oca gegant per sensiblitzar sobre el malbaratament alimentari.

Després d'un matí ben intens, va arribar l'hora del II Dinar Solidari contra el malbaratament alimentari. El preu del dinar era la donació d'aliments pel recapte solidari i en el seu defecte, un  euro que serviria per comprar aliments en conserva i donar-los posteriorment a la Fundació Banc dels Aliments. Les més de 140 persones que van participar al dinar van permetre recaptar 129€ per comprar menjar i 8 caixes plenes de llegums, oli, arrós, etc. A més, per tal d'aprofitar al màxim tots els recursos, el menjar sobrant es va portar a la Fundació Busquets de Terrassa i a Amics de Mossèn Rossell de Cerdanyola del Vallès. Moltes gràcies a totes les persones que hi van participar en la preparació i en la donació d'aliments.

Amb els estómacs plens i piles carregades, va començar una tarda tan activa com el matí. A les 14.30 h, la colla castellera Ganàpies de la UAB van presentar el seu CD Els Ganàpies canten amb el Jaume Barri. El nou disc té un mòdic preu de 3 euros i els diners que la colla recapti aniran íntegrament destinats a la FAS. El CD es pot comprar a través d'aquest enllaç.

Enmig d'un ambient festiu i carregat d'activitats, la FAS feia entrega dels premis del I Concurs de Relats Eròtics. Es van presentar un total de 44 obres (5 de poesia, 23 de prosa i 16 tuits) en anglès, català i castellà. Un jurat voluntari format per Alba Castells, de l'Observatori per a la Igualtat; Anna Orta, del col·lectiu Visiones de lo fantástico; Pau Berbel del Programa de Justicia de la FAS i Fran Esquinas, voluntari de Salut va ser l'encarregat de llegir, deliberar i decidir els guanyadors finals, que han estat els següents:
  
Prosa en català
1r. Estiu i calor humides, de Júlia Michele
2n En Moto, como una moto, de Coral Malikk
3r Alba, de Blackdracko
 
Prosa en castellà
1r Lluvia, de Gotas
2n Humedad, de Pléione
3r Te imagino rasgando las sábanas, de Miguelifláustico
 
Poesia en Català
1r Tu i jo, de Mamacona
2n. Fil, de Foxs
 
Poesia en Castellà
1r R.E., de Mia Wallace
2n Entre sábanas sucias, de Robert Marshall
 
Poesia en Anglès
1r Absent
 
Tuit en català
1r Despertar-me i sentir la teva pell, encara humida i tèbia, un viu record que acaricia penetrant el nostre sexe i escalfa la meva ànima.
Pseudònim: blancinegre
 
Tuit en castellà
1r¿Sexo sin amor? Sí. ¿Amor sin sexo? Nunca, de FGP
2n Nunca llegaré a entender a esa gente que discrimina el sexo entre personas del
mismo género. Todo se tiene que experimentar, FGP
3r ¿Cómo sabes que esa postura no te gusta si no la has probado? Lo mismo pasa
con el sexo con alguien de tu mismo género. ¡Y con el chocolate!, FGP
 
L'activitat de la FAS per Sant Jordi, però, va traspassar el Campus de l'Autònoma. El Programa de Justícia de la FAS va organitzar activitats socioesportives al centre de Dones Wad Ras, com ara partits de voleibol, de bàsquet i de futbol. Les activitats van comptar amb molta participació per part de les noies del centre, que afirmen valorar molt positivament fer activitats esportives noves i diferents. Un matí lúdic, d'esport i d'oci.

El Centre Educatiu L'Alzina va poder comptar també amb activitats especials, com un dinar col·lectiu de paella i amanida en el qual hi van participar els joves, els treballadors i l'equip de voluntariat de justícia de la FAS. A més, va haver-hi també espai per a un partit de futbol entre els joves i els voluntaris.

El Grup de voluntariat de Sociosanitari de la FAS també tenia activitats especials per als infants de la Vall d'Hebron durant tota la setmana: un conjunt de tallers de manualitats per fer roses, dracs, postals que culminen amb l'obra de Teare "La nova Història de Sant Jordi" el pròxim divendres 25 d'abril.

Ha estat, doncs, un Sant Jordi lúdic, festiu i solidari. Telecinco va recollir el dinar solidari, que podeu veure en aquest vídeo. A més, al Facebook de la FAS es poden visualitzar una selecció de les fotografies fetes durant la Diada.
 

 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2019 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats