FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

La FAS celebra el Dia Mundial de l'Aigua
Celebració del Dia Mundial de l'Aigua 25.03.2014 Voluntariat  -  El 22 de març se celebra el Dia Mundial de l'Aigua i per aquest motiu el grup de voluntariat de Medi Ambient de la FAS va organitzar una activitat a la Facultat de Ciències. Al voltant de 20 estudiants van participar en la discussió i la reflexió.

L'aigua en estat líquid cobreix dues terceres parts de la superfície de la Terra. Aquest percentatge, però, que significa el 97% de l'aigua líquida del Planeta, està formada per aigua salada de mars i oceans. De manera que l'aigua dolça queda reduïda a només un 3%, 70% de la qual no queda disponible, ja que es troba congelada a les glaceres i bancs de gel polars.
 
L'escassetat d'aigua dolça és doncs un dels grans reptes per a la humanitat de cara al futur, que s'agreuja amb el consum excessiu i, especialment, amb la contaminació de les aigües.
 
Per reflexionar al voltant d'aquestes qüestions, el grup de voluntariat de Medi Ambient de la FAS va organitzar el passat divendres 21 de març una activitat a la Facultat de Ciències, amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua, que se celebra el 22 de març de cada any.
 
L'activitat va començar a les 11.30 del matí i, tot i que estava pensada per a dur-se a terme durant una hora, es va allargar fins les 13.30 arran de la bona rebuda i l'alta participació d'estudiants de la Facultat.
 
Enguany el grup de voluntaris i voluntàries proposava diferents activitats: d'una banda, un joc amb el tradicional porró per endevinar quina aigua era d'ampolla i quina de l'aixeta. D'altra, incitaven la creació conjunta d'un mural en que s'hi col·locaven les principals problemàtiques respecte de l'aigua. Finalment, la discussió i debat a través de notícies d'actualitat, que va girar al voltant d'una gran varietat de temes: el consum domèstic de l'aigua, com reduir-lo i els problemes mediambientals derivats de la vida quotidiana (com fer servir la rentadora). També van analitzar el consum d'aigua en relació amb l'evaporació de les reserves d'aigua dels aqüífers (d'on majoritàriament extraiem l'aigua). La privatització de les aigües de Barcelona i de Catalunya, la contaminació de les aigües com a conseqüència de la indústria tèxtil o els monocultius a la Xina i les plantacions de cotó i de soja o els perjudicis de la creació de pantans per a l'ecosistema.

El grup de voluntariat de Medi Ambient valora molt positivament l'activitat, tant per l'assistència i participació com per la riquesa dels debats en varietat de temes i en intervencions. 
 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2019 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats