FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Estudiants de fisioteràpia fan voluntariat al CAP Barceloneta
Nou voluntariat de fisioteràpia al CAP Barceloneta 19.03.2014 Formació  -  La FAS ha col·laborat amb el Grau de Fisioteràpia de la UAB, el CAP Barceloneta i el Servei de Medicina Fìsica (SMF) i RHB del Parc de Salut Mar (PSM) per impulsar conjuntament un nou programa d'activitats destinades a millorar l'estat físic d'alguns usuaris del CAP. Aquest mes de març s'han encetat les activitats de la mà de 6 estudiants de fisioteràpia de la UAB voluntaris i voluntàries.

El nou "Programa de manteniment vinculat a l'activitat física" ha nascut amb l'objectiu d'oferir a usuaris del CAP Barceloneta l'oportunitat de dur a terme activitats dirigides i a l'aire lliure que els permeti mantenir i millorar el seu estat físic. No són, doncs, sessions de rehabilitació, sinó que les activitats estan destinades a fer exercici físic: caminar, ajupir-se, exercicis de braços, de cames, de genolls, etc. , amb els beneficis que comporta.
 
Les activitats es duen a terme a l'aire lliure, utilitzant mobiliari i equipament urbà i en grups de 10 persones unides segons les seves necessitats físiques i, per tant, segons la intensitat dels exercicis que faran a cada sessió. Tots aquests elements  (aire lliure, bon temps, relacions socials amb altres persones, activitat física, etc.) propicien i poden fer possible la millora dels usuaris tant a nivell físic com emocional.
 
Un total de 6 estudiants de tercer curs del Grau de Fisioteràpia de la UAB, coordinats a través de la FAS i els responsables del grau, van ser, juntament amb l'equip del centre de salut i del SMF i RHB del PSM, els encarregats de crear els grups perquè fossin els òptims i més adequats a les necessitats de cadascun dels usuaris. És a dir, segons si és un grup d'intensitat alta, mitja o baixa. Des del dia 10 de març, a més, aquests voluntaris i voluntàries són els i les encarregades de conduir i dinamitzar les activitats de cada grup.
 
Els i les 6 estudiants que s'han engrescat a formar part d'aquest innovador programa de voluntariat poden així dur a la pràctica allò que aprenen a l'aula i viure la seva futura professió d'una manera diferent. A més, significa una bona oportunitat per dur a terme una activitat amb impacte social, entrar en contacte amb necessitats reals de les personesusuàries i a la vegada significa una oportunitat per treballar en equip.
 
La nova iniciativa és la resposta a una necessitat percebuda per part dels centres de salut, ja que l'activitat física és sempre recomanada, però són molts els casos en què per falta de motivació, cansament físic o emocional o falta de ganes, algunes persones acaben per no fer-ne. Ara bé, la possibilitat de fer-la amb bona companyia i un ambient agradable motiva que l'activitat física sigui prou atractiva com perquè s'acabi desenvolupant.
 
Personal de salut, equip de voluntaris i voluntàries i totes les entitats involucrades faran al final del programa (després de 10 setmanes) l'avaluació pertinent amb cadascun dels usuaris. És a dir, s'analitzarà si efectivament hi ha hagut una millora, tant en un sentit emocional com en un sentit físic. Les perspectives són bones. Avui, són  30 persones que gaudeixen ja de les activitats.
 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2019 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats