FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

"Quan no menges RES, deixes de SER tu"
Jornada sobre trastorns de la conducta alimentària 12.02.2014 Salut  -  L'equip de voluntariat de Salut de la FAS i Acció UAB van organitzar conjuntament la jornada sobre trastorns de la conducta alimentària que va tenir lloc ahir, dimarts 11, a la Plaça Cívica del Campus. Al voltant de 60 estudiants van participar-hi. 
Més de 28.000 joves d'entre 12 i 24 anys (26.000 noies i 2.000 nois) pateixen trastorns del comportament alimentari a Catalunya. En els darrers anys, els nivells d'anorèxia i bulímia no han descendit i, paral·lelament, els TCANE (trastorns del comportament alimentari no especificat), la vigorèxia (alimentació relacionada amb l’objectiu de musculació), el trastorn per afartament i l'ortrèxia (obsessió excessiva pel menjar saludable) han augmentat. 
 
Amb l'objectiu de prevenir els trastorns i de treballar per a la seva detecció primària, la Taula de Diàleg per la prevenció dels trastorns alimentaris, formada per 14 entitats (entre les quals, L'Associació Contra l'Anorèxia i la Bulímia (ACAB), la Generalitat de Catalunya i la UAB), han creat la campanya #ResSer.
 
La iniciativa du per títol el lema "Una ampolla d'aigua és tot el teu dinar? Quan no menges RES deixes de SER tu" i diferents universitats l'han incorporat a les seves accions per a l'estudiantat, com ara la Universitat de Girona (UdG) i la UAB.
 
En el cas de la UAB, la campanya #ResSer arriba de la mà del grup de voluntariat de Salut de la FAS, que van dur a terme ahir dimarts 11, la primera activitat relacionada. La jornada per donar a conèixer la situació i conscienciar l'estudiantat va començar a les 12.00 del migdia i es va allargar fins les 16.00 de la tarda. Al voltant de 60 estudiants van participar-hi, tot  i que com expliquen algunes voluntàries, "hi havia la sensació que la gent estava centrada en les classes i al principi costava que s'acostessin a les activitats". No obstant això, poc a poc la participació va anar en augment. Les persones que s'hi acostaven s'interessaven especialment per les activitats del Fotomatón, de dibuixar la pròpia silueta del cos sobre paper d'embalar i en les discussions sorgides arran de imatges col·locades a la paradeta amb diferents models estètics i cànons de bellesa actuals (extretes de revistes, de publicitat i d'internet). Paral·lelament, les voluntàries expliquen també que els qui s'hi apropaven mostraven interès en conèixer més informació sobre els trastorns alimentaris. 
 

Entre les línies de treball de la campanya, es pretén tractar la imatge corporal i la moda, la protecció per la infància i la seguretat a internet, l'impuls d'hàbits alimentaris saludables i la relació amb els factors socioculturals, com les escoles i els centres universitaris.

La campanya es difon a través d'un vídeo de sensibilització  i amb les accions a diferents centres, com el que ha executat el Programa de Salut de la FAS. 
 
 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2019 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats