FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

El Concert de Nadal a Can Llupià
Concert de Nadal a Can Llupià 08.01.2014 Programes Socials  -  El passat 19 de desembre a la tarda es va a dur a terme un concert de Nadal al CE Can Llupìa, impulsat des del programa de justícia de la FAS, amb la col·laboració del Combo de l'Aula de Música de l’UAB.  Al concert hi van participar 6 músics del Combo (5 joves universitaris i el seu professor) i més de 120 persones del centre entre interns, educadors i altres professionals.

L'actuació fou un èxit en tots els sentits; des de la qualitat i varietat musical dels membres del Combo, fins a l'actitud i el respecte mostrat pels joves presents al concert. L'aspecte clau a destacar és la doble tasca pedagògica que amagava l'audició: d'una banda, permetia als assistents conèixer nous gèneres musicals i així enriquir-se d'una varietat harmònica a la qual no estan acostumats. De l'altra, aprendre els fonaments que permeten que una cançó prengui forma de la mà de les explicacions puntuals d'en David Muñoz, director del Combo.

Sempre s'ha dit que la finalitat primordial dels centres educatius és promoure un ambient que permeti reorientar la integració i la inserció social. Per tant, és important portar a terme aquest tipus d'activitats perquè permeten trencar la rutina dels interns, i crear un record especial dins de cadascú d'ells.

El concert del passat desembre era una de les primeres experiències en aquesta línia que es duia a terme al centre. El conseqüent neguit per la novetat, però, va quedar ràpidament compensat per la voluntat de tots i totes de gaudir de l'acte i del dinamisme que transmetia el concert de funk-jazz.

 La música és un llenguatge que eludeix les barreres que de vegades presenta el llenguatge oral i, encara més amb els adolescents, el llenguatge musical pot servir per establir una via de comunicació que potenciï l'empatia entre totes les persones participants: músics i espectadors.  Des de la FAS considerem que s'ha de seguir innovant i impulsant aquest tipus d'activitats tan enriquidores i esperem fer-ho possible al llarg d'aquest 2014.
 

 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2019 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats