FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Creix fins a 157 el nombre d'estudiants amb discapacitat que atén el PIUNE
20.12.2013 Discapacitat  -  El PIUNE, Servei d’atenció a la discapacitat de la UAB, treballa per a assegurar que qualsevol estudiant de la universitat, independentment de la seva discapacitat pugui cursar els estudis en igualtat d’oportunitats que qualsevol altre company d’aula. Per a fer-ho, posa a disposició una sèrie de serveis que faciliten l’accés als estudis dels estudiants amb discapacitat. El PIUNE, amb coordinació amb el professorat, assessora i dóna suport als estudiants amb discapacitat en les seves necessitats individuals i treballa amb la resta de la universitat per millorar l’accessibilitat dels campus de la UAB, dels edificis i dels diferents serveis, i per posar a l’abast dels estudiants amb discapacitat tecnologies de la informació i la comunicació adaptades.

Aquest curs,  el PIUNE ha vist com s’incrementaven les demandes del seu Servei. Fins ara, 48 estudiants de nou accés s’hi han dirigit i se’ls està fent ja un assessorament (en tot el curs passat van ser 34). Així doncs, actualment s’està atenent a més de 150 estudiants amb discapacitat, quan el curs passat se’n van atendre 127 i l'anterior 93.

D’aquests nous estudiants, 16 tenen algun trastorn de l’aprenentatge  -dislèxia i/o trastorn per dèficit d'atenció amb o sense hiperactivitat-. Des de fa uns anys la tendència és que va en augment el nombre d’estudiants amb aquest tipus de trastorns que demanen assessorament al PIUNE, fins a enguany, que s’ha duplicat aquesta xifra.

Entre totes les actuacions del Servei, destaquem l’elaboració i execució de 157 plans individuals d’atenció; els acompanyaments en transport adaptat o a peu que s’estan duent a terme a 37 estudiants; el seguiment de l’allotjament de set estudiants als apartaments adaptats del Campus amb coordinació amb Vila Universitària; i la coordinació per a què dues estudiants de les facultats de Veterinària i de Ciències de l’Educació disposin d’intèrpret del llenguatge de signes. A més, aquest any per primera vegada s’ha treballat conjuntament amb l’Escola de Turisme de la UAB per atendre les necessitats d’una alumna que hi cursa els estudis.

El PIUNE, a més, en la seva línia de sensibilització sobre les discapacitats, aquest primer semestre ha organitzat el Curs Integra’t amb la Discapacitat en el qual  han participat 19 estudiants de la UAB que han pogut conèixer les diferents discapacitats, les necessitats d'aquestes persones i els recursos que tenen per a gaudir d'una vida plena i autònoma.

La UAB garanteix aquest servei que també rep el suport i finançament d'entitats com l'Ajuntament de Barcelona, l'Ajuntament de Cerdanyola o l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS). La Generalitat també dóna suport a les accions que realitza la UAB per garantir la igualtat d’oportunitats de l’alumnat amb discapacitat a través de la convocatòria UNIDISCAT.

 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2019 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats