FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

El Nadal arriba als Programes de Sociosanitari i Justícia
Celebració del Nadal als Programes de la FAS 16.12.2013 Voluntariat  -  La celebració de les festes nadalenques arriba un any més als Programes Sociosanitari i de Justícia de la FAS, al seu equip de voluntaris i voluntàries i a les persones beneficiàries residents als centres hospitalaris i penitenciaris. El Nadal s'hi apropa a través dels tallers especials que els equips de voluntariat preparen i duen a terme aquesta setmana.

L'equip de Sociosanitari du a terme durant la darrera setmana abans de les vacances d'hivern un seguit de tallers especials amb motiu de les festes nadalenques. De dilluns a dissabte, infants, joves i gent gran amb qui col·laboren els voluntaris i voluntàries han pogut cantar nadales, fer corones de reis mags, elaborar figuretes de Nadal per decorar l’habitació o per regalar, murals d'arbres de Nadal o titelles. Ben entrats ja en celebracions, Sociosanitari organitza també activitats: d'una banda, un acte musical al Centre Fòrum el divendres 20 de desembre i d'altra, activitats a Vall d'Hebron per al 28 de desembre i el 7 de gener.
 
Les dates nadalenques són una bona oportunitat per a voluntaris i voluntàries per a treballar les activitats prèviament i fer créixer així la motivació per dur-les a terme i la satisfacció un cop realitzades. A més, són dates en les quals els i les residents als centres hospitalaris reben nombroses persones i visites que participen en les activitats proposades pels voluntaris i acompanyen l'infant durant els tallers.
 
El nombre de persones que aquest curs ha optat per implicar-se en el Programa ha crescut en 11 persones, passant dels 51 de l'any passat als 62 actuals. L'equip actua a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona i a l'Hospital del Mar del Fòrum, a través de la ludoteca ambulant, dinamitzant jocs, suportant les activitats programades pels mateixos centres i a partir de l'acompanyament personal dels usuaris. Tot, amb la finalitat de fer més fàcil i agradable la vida hospitalària i d'aconseguir, en la mesura del possible, que la malaltia passi a tenir un pla secundari en la vida de les persones ingressades.
 
En aquest sentit, esdevé important que la celebració de les festes i del Nadal traspassi les portes dels centres i arribi a les persones que hi resideixen.  D'aquí que l'equip de Sociosanitari de la FAS aposti per fer una setmana especial i per estendre aquesta celebració a diferents dies també durant les vacances.
 
La Pauline Wittekind és una de les voluntàries europees de l'equip del  Sociosanitari. Després de dos mesos vivint l'experiència, explica que un dels factors que més l'atrau de fer voluntariat amb nens i nenes és la seva naturalitat. "Són directes, si alguna cosa no els agrada t’ho diuen, no com en el món dels adults". Gràcies als tallers d'aquesta setmana "els nens i nenes tenen una mica de Nadal a l'hospital, poden decorar les habitacions i convertir-les en un lloc més agradable". D'altra banda, la Pauline explica també que els tallers duts a terme, ja siguin els de Nadal o els que es fan durant el curs, són també "un suport per a les famílies, que tenen també altres responsabilitats i els és difícil arribar a tot".
 
Pel que fa al Programa de Justícia, s'han organitzat també 3 activitats especials amb motiu de la celebració del Nadal. D'una banda, al CE Can Llupià s'hi celebra el 19 de desembre un concert musical pedagògic adreçat a tots els joves del Centre. Serà dinamitzada per 7 músics del Combo UAB, amb la coordinació tècnica Cultura en Viu, i constarà d'un concert de Funk-jazz on els músics explicaran com funcionen els seus instruments, com van aprendre a tocar-los, entre d'altres, i els joves podran intervenir-hi. Al CE Alzina, el divendres 20 s'hi durà a terme una activitat d'improvització teatral destinada també a tots els joves del centre. Finalment, al CP Dones WAD-RAS s'hi realitzarà un taller especial de decoració de Nadal utilitzant material artístic i de manualitats.

 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2019 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats