FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Selecció de voluntaris per participar en un projecte de reintegració social: cercles de suport i responsabilitat
16.09.2013 Voluntariat  -  La Direcció General de Serveis Penitenciaris de la Generalitat de Catalunya cerca persones voluntàries interessades en participar en el projecte Cercles de Suport i Responsabilitat, un programa per a la integració social i per prevenir la reincidència de penats en règim obert i llibertat condicional.

El proper mes d'octubre es posarà en marxa l'aplicació pilot del programa Cercles a Catalunya en el marc d'un projecte europeu en el qual participen 9 països i amb el qual es pretén aprofitar el coneixement obtingut en altres aplicacions per tal d’adaptar el programa al nostre context.

Què és el programa Cercles de Suport i Responsabilitat?
L'objectiu del programa és proporcionar suport i supervisió a delinqüents d'alt risc que són a la part final de compliment i han mostrat voluntat de canvi, però que no tenen una xarxa de suport social per tal de fer una reinserció gradual a la vida normalitzada (relacions personals, interessos, hobbies, etc.).

Un dels elements més importants del programa és la participació de persones voluntàries que ofereixen un suport responsable al penat, és per això que des de l'àrea de voluntariat de la FAS animem sobretot als voluntaris del programa de justícia que s'hi impliquin.

Quina és la funció del voluntari?
-Les persones voluntàries seran les encarregades d'oferir aquest suport a través de la celebració de trobades periòdiques amb els penats i la realització d’activitats en el medi obert.
-Per fer-ho, comptaran amb la coordinació i l’assessorament constant de professionals del Departament de Justícia. D'aquesta manera, s'integra la intervenció professionalitzada de les institucions amb la iniciativa comunitària amb la finalitat de la integració social de persones que han passat un llarg període a presó i la prevenció de la reincidència en el moment d'arribar a la llibertat. Amb aquesta finalitat, un grup de 5 voluntaris fa reunions periòdiques regulars amb el penat i fan activitats conjuntes en el medi social.
-La dedicació requerida és de unes 4 hores setmanals (horaris i disponibilitat a convenir segons la disponibilitats dels voluntaris i les necessitats de la persona acompanyada)

Requisits: ser major d’edat, estar lliure d'antecedents penals i ser capaços de treballar en equip.

Si ets estudiant de la UAB i estàs interessat/da contacteu amb nosaltres (fas.voluntariat@uab.cat).
 

 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2019 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats