FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

El Dia de la No-Violència i la Pau també a Til·lers
Dia No Violència i Pau 31.01.2012 Voluntariat  -  Un grup de voluntaris dels programes de Cooperació i de Justícia han dut a terme un taller en el marc del Dia de la No-Violència i la Pau, que va commemorar el 30 de gener, coincidint amb l'aniversari de la mort de Gandhi, al centre juvenil de Til·lers. 

En aquest taller, els voluntaris i les voluntàries, han creat un espai de reflexió al voltant dels conceptes de Pau i No-Violència. Per introduir el tema, s’ha visionat aquest vídeo "War/No More Trouble de Playing for Change", que emfatitza en la col·laboració de música d'arreu del món, amb l'objectiu de deixar de banda les diferències culturals i religioses. Un cop feta la introducció, es van distribuir els joves i els voluntaris i voluntàries en diversos grups per tal d'elaborar un “mural-collage”, on es van representar conceptes sobre la Pau i la No violència, a partir de la recerca i tria d'imatges de revistes, anuncis i diaris. En aquesta activitat, doncs, tant els voluntaris com els joves es van poder qüestionar què era la "pau" i què no; i conseqüentment, van poder debatre conjuntament què era la "no-violència".

Aquest taller ha servit als joves del centre per crear un context de reflexió sobre la Pau i la No-Violència, i per incentivar el treball i la participació grupal. Pels voluntaris i voluntàries, també, ha estat una experiència enriquidora. Pels que no havien tingut, anteriorment, contacte amb cap centre juvenil, han pogut conèixer una realitat diferent i la situació dels joves del centre. I pels que ja duen a terme el seu voluntariat a centres penitenciaris, ha significat una oportunitat el fet de dinamitzar un taller de temàtica tan diferent a la que normalment participen.

Aquesta activitat és un reflex de l'aposta dels diferents programes de la FAS per l'Educació per la Pau, com a eina per impulsar un canvi en els valors i les actituds en les societats del Nord amb l'objectiu que desenvolupin consciencies crítiques per a transformar les estructures que perpetuen les injustícies socials, tant al Nord com al Sud.

 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2019 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats