FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Surt l'Empenta, dedicada al VIH/sida
Empenta 52 30.01.2012 Salut  -  Un nou número de l'Empenta! ja és aquí, ple de l’actualitat social en ebullició. Aquesta publicació l'hem dedicat a la commemoració dels 30 anys del primer cas del VIH/sida detectat al món. I també a les retallades, i a la crisi alimentària de la Banya d’Àfrica. A més, donem veu als voluntaris, que expliquen què els ha semblat el Nostrum i també ens presenten la nova campanya sobre malbaratament alimentari “Menja just a la UAB”.

El 2011 i l'inici del 2012 estan marcats per les retallades socials i econòmiques i l’Empenta! se’n fa ressò. És per això que hem dedicat l'editorial a a parlar sobre el “per què diem "prou retallades"? El reportatge principal de l'Empenta 52 el dediquem al VIH/sida i als 30 anys de lluita de les entitats que treballen per millorar la vida de les persones seropositives i a les retallades afecten a aquesta batalla. L'entrevista a Montserrat Pineda, presidenta del Comitè 1r de Desembre, ens acosta a aquesta realitat i ens explica quins són els orígens reivindicatius d'aquesta epidèmia i els avenços socials que s’han aconseguit poc a poc, però també ens recorda que amb els drets de les persones no s’hi juga.

L’actualitat, però, també ens ha posat sobre la taula la greu crisi alimentària que pateix la Banya d’Àfrica, i és Marcos Ferreiro, cooperant de Metges sense Fronteres a la zona, qui ens explica la seva particular visió de la realitat de Somàlia.

Per altra banda, en aquest exemplar us expliquem com funciona el programa CROMA de la FAS, on voluntaris/àries treballen amb infants i joves que tenen dificultats escolars i com aquests els ajuden a superar-les. A part, també podreu descobrir la campanya del grup de voluntariat de cooperació i medi ambient que tracta sobre el malbaratament alimentari: "Menja just a la UAB".

Més informació
Empenta! 52 (PDF: 2,48Mb)
 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2019 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats