FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

El paper de les empreses amb els DDHH
16.01.2012 Cooperació  -  L'Escola de Cultura de la Pau organitza un curs, que començarà el 9 de febrer, sobre la "Responsabilitat de l’Empresa en l’àmbit dels Drets Humans", on introduirà i relacionarà temes de Drets Humans i Responsabilitat Social Empresarial. S'analitzaran diverses tipologies de violacions de Drets Humans per part de les empreses, examinant els impactes que tenen sobre sectors i grups vulnerables de la societat i sobre el medi ambient.

Per tal de generar un visió positiva i optimista, s'oferiran alternatives a la situació exposada, proposant eines pel foment de la gestió responsables per part de les empreses- a través de la Inversió Socialment Responsable i el Comerç Just-.

I per finalitzar, s'analitzarà l'empresa com a actor global, mostrant el paper de les empreses extractives en els conflictes armats del món i la responsabilitat de les empreses davant el tribunals.

El curs s’impartirà per membres de l'Escola de Cultura de la Pau, però també comptarà, amb sessions realitzades per ponents provinents d’altres d’entitats i institucions pioneres en l'estudi dels Drets Humans i/o precursores en la lluita i la denúncia contra les activitats empresarials que vulneren els Drets Humans. Entre aquests ponents, que ens ajudaran a tenir una visió àmplia i heterogènia sobre el tema, trobem: Jesús Carrión, de l'Observatori del Deute en la Globalització; Miquel Ortega, coordinador de la revista Ecología Política; David Bondia, de l'Institut de Drets Humans de Catalunya; Rosa Binimelis, de l’Aliança per la Sobirania Alimentària dels Pobles; Jordi Marí, FETS; Albert Sales i Jordi Ponts, de SETEM; entre molts d’altres.

Aquest curs té el suport del Fons de Solidaritat de la UAB en el marc d'un conveni entre l’Escola de Cultura de Pau i la FAS per fer un programa conjunt de sensibilització amb cursos sobre cooperació per al desenvolupament i drets humans.

 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2019 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats