FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

El Nostrum, un espai de trobada, d'intercanvi i de formació
Nostrum'11 29.11.2011 Voluntariat  -  Com cada curs, els voluntaris i voluntàries, becaris i becàries, pràcticums i treballadors/res de diferents programes de voluntariat de la FAS es van reunir, el dissabte 26 de novembre a l'Espai Jove de Fontana de Gràcia, a la trobada del Nostrum. Prop de seixanta membres de la FAS van participar-hi, i es van poder agrupar en un context diferent al del campus de la UAB, on van crear un espai per formar-se en els àmbits del seu interès, conèixer tots els programes de la FAS i entrar en contacte amb la resta de companys i companyes.

La trobada va començar amb una activitat inicial, on una dinàmica en grup va servir per descriure els programes de la FAS, per conèixer-se personalment, profunditzar amb els valors de la Fundació i comprendre la funció de cada programa. Aquesta va portar a què es formessin varis grups compostos per persones de diferents programes, i els grups van explicar de manera creativa- a través de performance's i teatres- el programa de Cooperació i Medi Ambient, el Sociosanitari, el CROMA i el de Justícia. Posteriorment, els i les voluntàries es van separar per programes, per profunditzar en els assumptes que els incumbien més. Els membres dels programes dels àmbits socials- CROMA, Justícia i Sociosanitari- van realitzar diversos tallers sobre els objectius i valors que envoltaven el seu programa, i els de Cooperació i Medi Ambient van assistir a una xerrada-col·loqui sobre la "Sobirania Alimentària" amb Gustau Duch, de Veterinaris Sense Fronteres.
 
Després d'un matí complert i un cop finalitzades les activitats de primeres hores, es va gaudir d'un menjar de càtering de Mescladís, una iniciativa d'economia solidària que aposta per la integració social i laboral de persones en risc d'exclusió social, a través d'un consum responsable dels aliments. També en aquest moment de descans i distensió es va aprofitar per fer la fotografia de grup.

Després de dinar, els de Cooperació van reunir-se per encarar una nova campanya al campus de la UAB; els de CROMA van assistir a una xerrada amb la Marta Díaz de la Fundació ADANA, sobre trastorns de conducta; els del Sociosanitari van realitzar un taller de contacontes amb la Raquel De Manuel Mur; i els de Justícia van assistir a una xerrada amb membres del GRUP 33, sobre els models penitenciaris. Aquest tipus de formacions específiques permeten als voluntaris i voluntàries tenir eines per poder dur a terme la seva tasca en contextos de voluntariat, que no sempre són fàcils i que requereixen desenvolupar unes habilitats específiques.
 
Finalment, la trobada va acabar amb una cloenda, que va servir per valorar i concloure la jornada, de la qual els voluntaris i voluntàries van sortir-ne contents/tes i motivats/des! Com va dir en Jaume Carbonell, voluntari del Grup de Cooperació "el Nostrum és fantàstic, estem aquí un dissabte compartint experiències i coneixent la resta de programes de la FAS".

El Nostrum va tenir una bona valoració per part dels participants, els quals van poder formar-se i enfocar nous objectius i propostes de cara a desenvolupar les seves activitats en el voluntariat: amb motivació, energia i empenta!
 

 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2019 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats