FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Es conclou el II Congrés Europeu del Voluntariat
II Congrés Europeu Voluntariat 15.11.2011 Voluntariat  -  Del 9 a l'11 de novembre es va celebrar a Barcelona el II Congrés Europeu de Voluntariat que va acollir a més de 500 persones per debatre i reflexionar sobre el voluntariat i la seva important aportació social.

El Congrés va començar el dimecres 9 amb un acte inaugural, que va comptar amb la presència del president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, i de representants d'organitzacions referents del voluntariat a nivell europeu i català. Durant la jornada del dijous es van debatre els principals reptes del voluntariat i es van desenvolupar tallers de treball per determinar propostes de futur. Begoña Navarrete, directora de la FAS, va participar a la taula rodona "Què passarà / hauria de passar en el món del voluntariat en els propers 5 anys?" apuntant, entre d'altres qüestions, la importància de la formació del voluntariat i també la necessitat de comptar, en moments de crisi, amb un voluntariat realment compromés amb la causa. També Sara Martínez, responsable de voluntariat de la FAS, va participar en els tallers de treball. En concret, va assistir al taller de la formació de voluntariat on es va reflexionar sobre el paper actiu de la persona voluntària en el seu procés formatiu i en com s'ha d'articular la planificació i metodologia d'aquesta formació.

L'últim dia, l'11 de novembre, el Congrés va acollir el Marketplace que va organitzar la Federació Catalana de Voluntariat Social, per conèixer bones pràctiques de col·laboració entre empreses i entitats i traçar-ne de noves.

Paral·lelament al Congrés (i prèviament al seu inici), es va dur a terme de forma virtual un debat intens en la plataforma Congrés Obert.

 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2019 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats