FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

El "Dia internacional de la prova del VIH" a la UAB
Dia prova del VIH 21.10.2010 Salut  -  Amb motiu de la celebració del Dia internacional de la prova del VIH, el 20 d'octubre, el Programa de Salut de la Fundació Autònoma Solidària va portar a la UAB la campanya per promocionar la prova ràpida del VIH.

Amb el lema "No li donis més voltes. Fes-te la prova del VIH", els voluntaris i estudiants en pràctiques d'aquest programa van sensibilitzar i informar sobre la importància de fer-se-la, sobre com es realitza i en quins serveis o entitats es pot dur a terme. 

Durant el matí i des d'un estand informatiu es van distribuir, a totes les persones que s'hi van acostar, preservatius masculins i femenins i bosses amb el missatge de la campanya. Més de 40 persones van demanar informació sobre la prova VIH i sobre la transmissió del virus, i unes 15 van concertar una hora per realitzar-se-la. A més, es van derivar nombroses persones al Servei Assistencial de la Salut de la UAB.

Uns 50 estudiants van respondre un qüestionari de coneixement i d'hàbits relacionats amb el VIH i van participar en un joc interactiu que permet reflexionar, a partir de situacions quotidianes, sobre la transmissió del VIH i les relacions de risc. A la tarda, es va organitzar un Xiringu temàtic a la Facultat de Psicologia i Lletres, aprofitant la presència de l'exposicó "Mira't i informa't" de l'associació Joves per a la Igualtat i la Solidaritat (JIS).

La prova ràpida del VIH és una anàlisi senzilla que es pot fer de forma gratuïta, anònima i confidencial i que en uns 30 minuts pots tenir els resultats. Els estudiants de la UAB poden sol·licitar la prova al Servei Assistencial de Salut (SAS) o a l'Espai Solidari de la FAS (demanant hora a fas.salut@uab.cat). La prova es pot fer a la FAS des de fa més d'un any i la realitza una infermera de l'associació Actuavallès que a més ofereix un espai d'assessorament on es poden aclarir dubtes de prevenció de malalties de transmissió sexual.

Per a més informació sobre la prova ràpida, es pot escoltar en aquesta notícia de Cerdanyola.info, la resposta d'Alba Álvarez, tècnica del Programa de Salut.

Aquesta activitat es duu a terme amb el suport del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2019 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats