FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Treballant per a la prevenció de la MGF
Projecte formació prevenció MGF 31.01.2011 Cooperació  -  En el marc de l'Observatori transnacional d'investigació aplicada a noves estratègies per a la prevenció de la mutilació genital femenina (MGF),  s'està desenvolupant un programa d'investigació aplicada per a la implantació a Gàmbia i a Espanya d'una estratègia integral per l'abordatge de la prevenció de la MGF a partir de la transferència del coneixement.

Durant el passat 2010, en el marc de l'Observatori transnacional d'investigació aplicada a noves estratègies per a la prevenció de la mutilació genital femenina (MGF),  s'ha estat desenvolupant un programa d'investigació aplicada per a la implantació a Gàmbia i a Espanya d'una estratègia integral per l'abordatge de la prevenció de la MGF a partir de la transferència del coneixement.
 
Aquest projecte és liderat per Adriana Kaplan, directora de la càtedra de Transferència del Coneixement del Parc de Recerca Universitat Autònoma de Barcelona-Santander i el desenvolupa el Grup Interdisciplinar per a la Prevenció i l'Estudi de les Pràctiques Tradicionals Perjudicials de la UAB amb la contrapart ONG Wassu Gambia Kafo. La FAS hi dóna suport econòmic i de gestió mitjançant un conveni amb la Fundació "la Caixa" i amb una aportació del Fons de Solidaritat.
 
Entre les accions que s'estan desenvolupat i que tindran continuïtat durant aquest 2011 cal destacar la posada en marxa i pilotatge del Programa Nacional de Formació sobre la MGF (2010-2012) pels 1.500 professionals de la salut de tot el país, amb el suport del govern de Gàmbia. El Ministeri de Salut del país ha fet seu el projecte, amb la qual cosa el fa sostenible. En aquest sentit, el projecte s'implementa des de les pròpies estructures del país i en un context de pobresa i de problemes de salut. A més, UNICEF, l'OMS i UNFPA s'han unitat al programa de l'Observatori. També s'han ampliat les actuacions per a estudiantes i tutors de les escoles d'Enfermeria y Obstetricia de Bansang i de Mansakonko, principalment oferint-los formacions específiques i acompanyaments en la recollida de dades.
 
Les avaluacions dutes a terme pels participants de les formacions sobre MGF demostren importants avenços quant a l'adquisició de coneixements i canvis en l'estat d'opinió i en les actituds cap a la pràctica.
 

 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2019 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats