FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

No deixis escapar l'Empenta!
Empenta 49 25.01.2011 Voluntariat  -  L’Empenta! 49 ha sortit publicada aquest gener i té com a tema central l’exclusió social. També podràs llegir sobre altres temes, com la formació del voluntariat, la mutilació genital femenina o la importància de reconstruir una ciutat sense barreres arquitectòniques.

Exclusió social
L’Empenta ja ha arribat al seu número 49. En aquesta ocasió, el tema central és l’exclusió social. A més de dedicar el reportatge central a fer una radiografia de l’exclusió (causes, col·lectius vulnerables i possibles solucions), s’analitza la relació entre exclusió i immigració, o entre exclusió i presó, juntament amb les propostes que ofereix el tercer sector per afavorir la inclusió social.

Altres temàtiques
Com sempre, el voluntariat està present a l’Empenta! Es pot llegir l’entrevista a tres voluntaris i com va anar la trobada de formació del novembre. A més, es pot realitzar el test sobre alimentació i es donen les dates de la campanya “Menja’t els exàmens”, en que els voluntaris de salut informaran als estudiants sobre l’alimentació més adequada en èpoques de sobreexigència intel·lectual. També aquest número ha comptat amb la col·laboració de l’equip ACCEPLAN de la UAB que ens explica la seva experiència al Perú i la importància de reconstruir sense barreres arquitectòniques després d’un terratrèmol.

L’entrevista
L’ entrevista d’aquest número és a David Llistar, membre de l’ODG, que complementa la visió que fins ara es tenia de la Cooperació al Desenvolupament, amb la introducció del concepte “anticooperació”. “Quin sentit té l’actual sistema d’ajuda internacional en comparació amb instruments transnacionals molt més potents que generen pobresa, destrueixen ecosistemes o violen drets humans?”

Més informació
Empenta! 49 (PDF: 3,15Mb)
 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2019 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats