FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Entrega de signatures i del manifest de la Campanya Desperta amb Cafè Just a la UAB
30.06.2010 Cooperació  -  El 29 de juny membres del Grup de Voluntaris de Cooperació i Medi Ambient de la FAS van exposar en una reunió amb Santiago Guerrero, gerent de la UAB i amb Bonaventura Bassegoda, vicerector de Transferència Social i Cultural, els objectius i el manifesta de la Campanya Desperta amb Cafè Just a la UAB. Seguidament de la reunió es va presentar a Registre del Rectorat una carta a la rectora amb el plec de 1.713 signatures recollides i 36 adhesions de col·lectius d’estudiants, del PAS, centres i departaments de la UAB.

Els voluntaris i voluntàries van explicar que la campanya havia sorgit de la iniciativa del Grup atès que d’una banda el cafè és un producte de consum habitual en el marc universitari i d’altra que representa la segona matèria, després del petroli, amb més volum de negoci al món.

Des del primer moment es va voler comptar amb la participació de la comunitat universitària, és per això que s’ha dut a terme una campanya de sensibilització i informació per tal que fos una inquietud compartida. Durant tot el curs s’han recollit signatures però també es va fer un cicle de cinefòrums, teatre, jocs, paradetes informatives i altres activitats. També durant la reunió van remarcar que la resposta de la comunitat ha estat molt positiva i que pràcticament tothom a qui s’ha explicat la campanya va mostrar el seu acord.

Els voluntaris van exposar les demandes concretes de la campanya: que el cafè que es serveix a tots els establiments de restauració del campus sigui de comerç just i que es respecti integrament tots els principis que regeixen el comerç just, des de la cadena de producció a la de distribució, tenint una coherència social i ètica. A més, es demana que tal i com s’estableix a l’acord del Consell de Govern de 29 de novembre de 2005, es posin en pràctica noves estratègies per construir una societat més justa que respongui als nous reptes socials i a conceptes com els de responsabilitat social corporativa, desenvolupament sostenible o compromís èticament responsable.

Seguidament de la reunió es va presentar a Registre del Rectorat una carta a la rectora amb el plec de 1.713 signatures recollides i 36 adhesions de col·lectius d’estudiants, del PAS, centres i departaments de la UAB.

 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2019 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats