Vés al contingut principal
Web de la UAB
UAB Open Labs

Presentació del LET, un nou laboratori de la xarxa dels UAB Open Labs

14 juny 2021
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

El Laboratori Metropolità d’Ecologia i Territori de Barcelona (LET) s’ha integrat a la xarxa dels UAB Open Labs, els laboratoris d’innovació oberta de la UAB. El pròxim dijous, dia 17 de juny, a les 12 h, s’ha organitzat una jornada virtual per donar a conèixer les eines i les dades que pot oferir aquest laboratori a la comunitat universitària i al territori B-30.

Presentació del LET, un nou laboratori de la xarxa dels UAB Open Labs

El LET desenvolupa nous models i indicadors per a l'anàlisi dels territoris des d'una perspectiva socioecològica, amb l'objectiu d’incidir en les polítiques públiques i avançar cap a una nova realitat metropolitana més circular i sostenible. Recentment aquest laboratori metropolità s'ha integrat a la xarxa dels UAB Open Labs, un ecosistema de laboratoris d'innovació oberta per resoldre reptes socials del territori. Aquest nou laboratori hi contribuirà amb la promoció de fòrums de discussió i living labs sobre conceptes, criteris i eines per a la diagnosi, gestió i planificació dels sistemes metropolitans.

Dins del LET s'hi poden trobar eines i recursos d’interès per al personal investigador, tècnics d’administracions i entitats i per a la ciutadania. A la jornada del pròxim dijous, dia 17 de juny, a les 12h, es presentaran aquests recursos posant especial focus en les dades i eines que es poden aplicar al territori. Per exemple, la informació continguda al LET permet constatar canvis globals, com el canvi climàtic o la crisi de la biodiversitat, en una regió concreta com és el territori B-30.

A la presentació, que serà virtual i requereix una inscripció prèvia, hi intervindran la vicerectora d’Innovació i de Projectes Estratègics de la UAB, Rosa Maria Sebastian; el vicegerent de Recerca de la UAB, Ivan Martínez; el director del CREAF,  Joan Pino i el director de l’Àrea d’Ecologia i Territori de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB), Joan Marull. 

També s'hi parlarà de projectes de ciència ciutadana, perquè aquest laboratori metropolità és alhora una plataforma de promoció de projectes de ciència ciutadana, entre els quals destaca l’Observatori Metropolità de Papallones (mBMS).

El LET ha estat impulsat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), a través de l’IERMB, el CREAF i la UAB. També compta amb el suport del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Dins de