Vés al contingut principal

Arriba la II Jornada de "Living Labs, Innovació Oberta i Universitat"

11 juny 2020
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

El proper dimarts 16 de juny tindrà lloc la II jornada relacionada amb els Living Labs a la UAB, titulada "Living Labs, Innovació Oberta i Universitats". Analitzarà quina ha estat la reacció davant la crisi generada per la COVID-19 i quins són els passos que haurà de donar la nova societat digital en el futur. L'acte es podrà seguir de forma telemàtica per YouTube. Per assistir-hi, cal enregistrar-se aquí. 

Living Labs

La crisi sanitària, econòmica i social derivada del COVID-19 ha obligat a diversos sectors a reconvertir-se per tractar d'afrontar les conseqüències de la pandèmia. Un clar exemple ha estat el dels UAB Open Labs, que va destinar la seva producció a fabricar material sanitari per abastir els hospitals i els treballadors de serveis essencials. Un cop més, s'ha posat de manifest el paper cabdal que poden tenir els Living Labs en la societat tecnològica del futur. Això i molt més es tractarà durant la II Jornada de "Living Labs, Innovació Oberta i Universitat".

A l'acte, que es podrà seguir via telemàtica a YouTube i gotomeeting el proper 16 de juny, d'11:00 a 14:00 hores, s'analitzaran les diferents reaccions que s'han donat durant la crisi i es buscaran quins són els següents passos que haurà de donar la nova societat digital després del COVID-19. En aquest sentit, els Living Labs o laboratoris d'innovació digital tenen molt a dir, ja que són entorns d'experimentació i creació col·lectiva que responen a les necessitats de la societat a partir de la intervenció de col·lectius públics i privats de la comunitat.

La jornada d'enguany, planteja dos objectius principals. D'una banda, comprendre quin ha sigut l’impacte de la tragèdia provocada pel virus SARS-CoV-2 i la malaltia COVID-19 en el desenvolupament de les accions dels nostres Living Labs, així com les innovacions socials digitals que s’han adoptat i desenvolupat per fer-hi front. D'altra banda, identificar quines accions es poden dur a terme des dels Living Labs, la innovació oberta i les pròpies universitats, per ajudar a la co-creació i desenvolupament de la nova societat digital post COVID-19.

La jornada, titulada Living Labs, Innovació Oberta i Universitats. Connexió coneixement-entorn: experiències i noves vies, és una iniciativa organitzada per la Universitat Autònoma de Barcelona juntament amb la Xarxa Europea de Living Labs (EnoLL).  Va nèixer al 2019 promoguda per ENoLL, la Universitat de Barcelona, i un conjunt d’actors de la innovació oberta del territori.

La Jornada vol aplegar així els actors més rellevants al territori al voltant d’experiències concretes i lliçons apreses en el camp dels Living Labs, i per l’altre, a través d’aquestes iniciatives, avançar en la reflexió sobre el paper de la Universitat en laTransformació Digital i les possibilitats que ofereix la Innovació Oberta com eina de connexió entre universitat i entorn.

Programa complet:

PART I: L'ECOSISTEMA DE LIVING LABS A CATALUNYA (a través de YouTube)

  • 11.00-12.00: Benvinguda i Presentació de la Jornada 2020. Informe de l’any passat. Presentació de l’estudi “Reacció de l’ecosistema de Living Labs de Catalunya a la crisi COVID-19”.
  • 12.00-13.00: “Següents passos”: Debat obert sobre el paper dels living labs a l’Universitat en la societat post COVID-19: Reptes i oportunitats.

PART II: IMPACTE INTERNACIONAL I VISIONS SOBRE EL ROL DE LA UNIVERSITAT (a través de gotomeeting)

  • 13.00-14.00: Webinar de la Xarxa Europea de Living Labs (ENoLL): “How the COVID-19 has changed our Universities for good”. 

Tothom qui vulgui assistir-hi, haurà d'enregistrar-se aquí. 

Organitzat per: Universitat Autònoma de Barcelona, Centre de Visió per Computador i la Xarxa Europea de Living Labs (ENoLL).

Més informació: Living Labs Universitat 

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

    Dins de