Mantilla Salazar, Vanesa
Vanesa Mantilla

Departament d'Antropologia Social i Cultural
Despatx: Carrer Vila-Puig s/n. B-13
Vinculació: Estudiant de doctorat. Becària FPU (Formació de professorat universitari) del Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades d’Espanya. Departament d'Antropologia Social i Cultural, Facultat de Filosofia i Lletres, Universitat Autònoma de Barcelona.

Telèfons: +34 93 581 46 40 
Web: http://grupsderecerca.uab.cat/afin/node/566
Correu electrònic: vane.mant@gmail.com

 
 
 

Grups de recerca

Centre AFIN de serveis

Línies de recerca

  • Antropologia mèdica/ Antropologia del sexe i del gènere/ Antropologia del Cos. 
  • Menstruació, Itineraris menstruals.
  • Gènere, Interseccionalitat. 
  • Salut sexual i reproductiva. 

Projectes i convenis

  • ICREA Acadèmia (2019). Diana Marre va rebre l’ICREA pel seu treball en l’antropologia de la reproducció i mèdica. El programa ICREA Acadèmia de l’Institut Català per a la Recerca i els Estudis Avançats reconeix la investigació d’excel·lència desenvolupada per professors i professores de les universitats públiques catalanes i dona suport la seva expansió i dedicació preferentment a la mateixa amb 40.000 euros anuals durant cinc anys.   
   

 

CURRÍCULUM ABREUJAT

Sóc Diplomada en Infermeria (UAB-2011), Graduada en Antropologia Social i Cultural amb Minor en Estudis de Gènere (UAB- 2018) i Màster en Antropologia: Recerca Avançada i Intervenció Social (UAB- 2019) amb un Treball Final de Màster dirigit a fer una aproximació antropològica en quant a les representacions socials de la menstruació entre les adolescents, dirigit per la Dra Diana Marre, també actual directora de la meva tesi doctoral. 
La meva trajectòria professional com a infermera va estar vinculada amb la cura de les persones grans, però la meva inclinació per les qüestions de gènere en diversos grups d’edat, va despertar el meu interès en indagar en temes relacionats amb la salut sexual i reproductiva des d’una perspectiva antropològica. 
Actualment sóc becaria FPU (Ref: FPU19/01001) del grup AFIN, on realitzo la meva tesis doctoral que té com a objectiu (re)construir els “itineraris menstruals” de les dones de distintes generacions, en el context de Catalunya, per a analitzar les subjectivitats, des d’una perspectiva interseccionalitat (classe social, gènere i/o origen racial), que giren en torn als cossos que menstruen. Una tesi doctoral que pretén emmarcar-se, a més a més, dins dels projectes de salut sexual i reproductiva que es porten a terme des d’AFIN. 

Principals Publicacions

  • Mantilla, V. (2020). “Por fin tengo la regla, ya soy una mujer”. Las adolescentes y la menstruación. Revista AFIN- UAB, (124). 
     

 

Grupos de investigación Grupos de investigación del departamento de antropología

 

Institut Català d'Antropologia Institut Català d'Antropologia

 

Planos y transportes Como llegar y moverse por el campus

 

CONTACTA CON NOSOTROS

Departamento de Antropología Social y Cultural
Edificio B - Facultat de Lletres
08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès)
TEL +34 93 581 12 39

d.antropologiaarrobauab.cat

 

 

 

 

2022 Universitat Autònoma de Barcelona