NAHUELPAN SÁNCHEZ, Karla

Departament d'Antropologia Social i Cultural

Despatx: B9-223
Vinculació: Becari Doctoral (Conicyt)
Departament d'Antropologia Social i Cultural, Facultat de Filosofia i Lletres, Universitat Autònoma de Barcelona.

Telèfons: +34 93 581 2525
Correu electrònic: karla.nahuelpan@uab.cat
Web: https://www.researchgate.net/profile/Karla_Nahuelpan_Sanchez

 
 
 

Grups de recerca

Línies de recerca

  • Transnacionalisme de pobles indígenes
  • Transnacionalisme polític
  • Activisme polític

Projectes i convenis

  • Conveni de finançament N ° 72200010 del Programa de Formació de Capital Humà Avançat de la Comissió Nacional de Recerca Científica i Tecnològica de Xile (CONICYT).

 

CURRÍCULUM ABREUJAT

Antropòleg Social i Cultural amb experiència de treball de camp en el sud de Xile. Llicenciat en Antropologia (2015, Univ. Católica de Temuco, Xile), Màster en Antropologia: Recerca Avançada i Intervenció Social (UAB, 2018) i Diplomat en Drets Humans i Políques Públiques de Protecció de Migrants i Refugiats (2016-2017 Fundación Henry Dunant, Xile). 
Durant els seus estudis ha desenvolubpat a Xile investigacions qualitatives amb mapuche (cosmovisió, història, recuperació i protecció territorial mapuche). Ha realitzat investigacions sobre transnacionalisme de xilens exiliats a Vancouver, Canadà y també transnacionalisme polític mapuche a Barcelona.
Actualment és becari doctoral (2019-2023) adscrit a aquest departament en el Grup de Recerca d'Antropologia Fonamental i Orientada (GRAFO).
 

PRINCIPALS PUBLICACIONS

  • Nahuelpan Sánchez, K. (2015). Redefinición identitaria en migrantes transnacionales: el caso de los exiliados chilenos residentes en Vancouver, Canadá. Si somos Americanos [online]. 2015, vol. 15, n1, pp.223-246- ISSN 0719-0948
  • Nahuelpan Sánchez, K. & Lubbers, M. J. (2019). “Dimensiones del Transnacionalismo en el Colectivo Mapuche de Barcelona: Activismo Político e Identidad”. En Migraciones transnacionales en espacios locales. Territorios, fronteras y economías, Juan Saldívas & Ljuba Boric (eds.). Editorial Serie Desde el Sur-Ciencias Sociales y Humanidades de la Universidad de los Lagos y RIL Editores [A head of Print]
   
Grups de recerca Grups de recerca del departament d'antropologia

 

Institut Català d'Antropologia Visita la web de l'ICA

 

Plànols i transports UAB Com arribar i moure's pel campus

 

CONTACTA AMB NOSALTRES

Departament d'Antropologia Social i Cultural
Edifici B - Facultat de Lletres
08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès)
TEL +34 93 581 12 39

d.antropologiaarrobauab.cat

 

 

 

 

2023 Universitat Autònoma de Barcelona