MOLINA GONZÁLEZ, José Luís
 
Departament d'Antropologia Social i Cultural
Despatx: B9-229
Horaris: Divendres de 10 a 11 h
Vinculació: Professor Titular

Telèfon: +34 93 581 1142
Correeu electrònic: joseluis.molina@uab.cat
Web: http://pagines.uab.cat/joseluismolina

 

Línies de recerca

  • Antropologia econòmica
  • Estudi transcultural de les xarxes socials
  • Negocis étnics
  • Economia social

Projectes i convenis


CURRÍCLUM ABREUJAT

Sóc un antropòleg econòmic especialitzat en economia ètnica i xarxes personals i, més específicament, en les relacions transnacionals, migració i etnicitat. Estic interessat en Europa com a àrea d'investigació etnogràfica i disposo d'experiència d'investigació en el sud-est d'Europa.

Des d'un punt de vista teòric, estic interessat en la comprensió de l'aparició d'estructures socials resultants de la interacció a nivell (macro) institucional i (micro) d'agents. La meva experiència de treball amb petites empreses i vincles transnacionals mostra com les noves estructures socials emergeixen per eludir barreres institucionals o en els processos de creació de valor. Aquestes noves estructures són sovint invisibles, tot i que estan operant de forma contínua des de l'interior, sobretot en moments de crisi econòmica i institucional. Una conceptualització teòrica adequada d'aquests fenòmens, juntament amb la col·lecció de dades empíriques recollides sobre xarxes personals per Europa o altres àrees, podria aportar nous coneixements sobre els mecanismes que informen de les dinàmiques socials.

Presentant breument el meu CV, he visitat la Universitat de Florida (2002, 2004) i el Max Planck Institute for Religious and Cultural Diversity (2012). A més, he estat Investigador Principal en projectes d'investigació finançats per l'European Science Foundation i la National Science Foundation (EEUU). Actualment sóc el Cap del Departament d'Antropologia Social i Cultural de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Dades de la Web of Knowledge mostren 11 articles en revistes que apareixen a la Journal Citation Reports, amb un índex H de 6 i 68 citacions. La majoria d'aquests articles estan publicats en revistes de primer nivell. Google Scholar eleva el nombre de citacions a 1.248 (sent 767 de l'any 2012), i l'H-Index a 16 (14 del 2009).

Principals publicacions

http://pagines.uab.cat/joseluismolina/content/publicaciones  
 

 

Grups de recerca Grups de recerca del departament d'antropologia

 

Institut Català d'Antropologia Visita la web de l'ICA

 

Plànols i transports UAB Com arribar i moure's pel campus

 

CONTACTA AMB NOSALTRES

Departament d'Antropologia Social i Cultural
Edifici B - Facultat de Lletres
08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès)
TEL +34 93 581 12 39

d.antropologiaarrobauab.cat

 

 

 

 

2023 Universitat Autònoma de Barcelona