La UAB inaugura una escultura de Beverly Pepper
La UAB inaugura una escultura de Beverly Pepper 12.05.2010 Viure  -  El 12 de maig, a les 13,30 h es va inaugurar una nova escultura d'acer, Flat Genesis (1986-1999), obra de Beverly Pepper, que està col·locada davant de l'Escola de Postgrau. L'obra pertany al Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA), que ja ha cedit cinc obres a la Universitat per ser exposades al campus.

A l'acte d'inauguració, el vicerector de Transferència Social i Cultural, Bonaventura Bassegoda, va destacar que la UAB, "amb el temps, ha anat guanyant qualitat ambiental i qualitat estètica". Ara, segons Bassegoda, el campus "ja té característiques de jardí", i va repassar algunes de les obres d'art que hi són presents, com les columnes d'Andreu Alfaro o l'Enclavament de Bellaterra de Perejaume.

El vicerector va explicar que l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès ha creat un itinerari cultural que inclou el campus de la UAB i va agrair l'aportació del MACBA, amb el qual espera "continuar col·laborant".

En el mateix sentit es va manifestar el director del MACBA, Bartomeu Marí, qui va qualificar el campus com "un entorn molt propici" per a les obres cedides, que romanen "exposades en un context públic que reuneix natura i cultura". Marí va afirmar que espera "ampliar la col·laboració en el futur" amb la UAB i va assegurar que aquestes iniciatives "fan més grans a totes dues institucions".

Amb aquesta obra són ja cinc les peces de la Col·lecció MACBA que es poden veure a les instal·lacions de la UAB. Les altres són Solar I (1994), de Pablo Palazuelo; Piano Track (1990), de Jordi Benito; Barcelona Discovery (1987), d'Anthony Caro, i El Rei i la Reina (1987-88), de Xavier Corberó.

Artista nord-americana instal·lada a Itàlia

Beverly Pepper (Nova York, 1922) és una prestigiosa artista que va començar la seva carrera com a pintora i va evolucionar cap al món de l'escultura. És doctora en belles arts pel Pratt Institute i pel Maryland Institute, tots dos centres dels Estats Units. Més endavant, va continuar la seva formació a París amb Fernand Léger i André Lhote. Actualment viu a Itàlia i les seves obres es troben exposades a diversos punts d'Estats Units i d'Europa.

Ha exhibit la seva obra a centres com el Metropolitan Museum of Art de Nova York, l'Ohio's Columbus Museum of Art o el San Francisco Museum of Modern Art. És especialment coneguda per les seves figures totèmiques, les escultures d'acer, els treballs amb miralls i les construccions integrades en l'entorn. Una de les seves obres es troba a Barcelona, al Parc de l'Estació del Nord.

L'any 1999, Pepper va rebre la distinció de la República Francesa com a Chevalier de l'Ordre des Arts et des Lettres. Ha rebut altres reconeixements com ara l'Allied Arts Honor Award de l'American Institute of Architects, l'Alexander Calder Prize o el Xavier College Preparatory Vision and Voice Award, entre altres.

Anar a Notícies
Contacta
Si tens algun dubte sobre una nota de premsa o desitges més informació
+34 93 581 4032
g.premsa@uab.es
 

 

 

2019 Universitat Autònoma de Barcelona