Isabel Olid rep els premis Documenta i Rovelló
Isabel Olid 29.11.2010 Divulgació  -  Isabel Olid, professora del Departament de Filologia Catalana de la UAB, ha rebut recentment dos guardons: el premi Documenta per la novel·la Taxonomia de les arrels, i el premi Rovelló per l'assaig Heroïnes (post)modernes: models literaris contra l'universal masculí.

El premi Documenta li ha estat atorgat "per la seva combinació de ruptura i tradició, pel seu retrat de la immigració andalusa a Catalunya i per una narrativa polièdrica ben travada". L'obra guanyadora serà publicada el mes de març proper per l'editorial Empúries. El premi Documenta es concedeix anualment, des de 1980, a la millor novel·la no publicada escrita en català per un autor de menys de 35 anys. Va ser creat per la llibreria Documenta, de Barcelona, i està dotat amb 7.000 euros.

D'altra banda, el premi Rovelló, que arriba enguany a la vuitena edició, està organitzat per l'Ajuntament de Mollerussa i està dirigit al reconeixement d'assajos de literatura infantil i juvenil. Està dotat amb 5.000 euros i comporta també l'edició de l'obra per part de Pagès editors. El llibre premiat d'Olid és una aportació a l'anàlisi dels estereotips de gènere de la literatura infantil a través de l'aprofundiment en set obres protagonitzades per nenes (Pipi Calzaslargas, Matilda, Coraline i d'altres). L'obra proposa l'ús de la literatura com a eina eficaç en l'educació per a la igualtat entre gèneres.

Olid és també traductora i pertany al Grup de Recerca en Literatura infantil i Educació Literària (GRETEL) de la UAB, on investiga la representació de les dones i les nenes a la literatura infantil i juvenil. L'any 2009 va rebre el premi Qwerty pel conte Crida ben fort, Estela!.

Anar a Notícies
Contacta
Si tens algun dubte sobre una nota de premsa o desitges més informació
+34 93 581 4032
g.premsa@uab.es
 

 

 

2019 Universitat Autònoma de Barcelona