Eficiència energètica

25/11/2021 – PROJECTE SAF-ECO/100%

L’àmbit d’Eficiència Energètica i els tècnics del SAF, amb el recolzament dels directors d’ambdues parts, han començat a treballar de manera conjunta el projecte, SAF-ECO 100%. Aquest projecte té com a objectiu que tota l’energia consumida pel SAF provingui de fonts d’energia renovable, no fòssil, en un període de 3 a 5 anys. És a dir, el Servei d’Activitat Física de la UAB deixarà de consumir energia fòssil alhora de prestar els serveis que presta actualment a tots els seus usuaris. D’aquesta manera se situarà al capdavant en innovació i desenvolupament, sent un model referent per d’altres edificis dins i fora del campus de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Actualment, gràcies a la caldera de biomassa i a la compra d’energia elèctrica certificada mitjançant les garanties d’origen renovable, el 75% de l’energia consumida pel SAF prové de fonts renovables.


29/10/2021 – BUTLLETÍ DE L’ENERGIA

La licitació de la planta solar fotovoltaica de la Biblioteca d’Humanitats ha arribat a la seva finalització.

El dia 19 d’octubre es va adjudicar, de manera provisional, la instal·lació de 116kWp a la coberta de la Biblioteca d’Humanitats en règim d’autoconsum i, en el període màxim d’un mes, quedarà formalitzat el contracte definitiu per donar el tret de sortida a les obres.

La planta solar fotovoltaica quedarà amortitzada en un període de 8 anys i generarà uns estalvis anuals de 12.000 euros per any, a més de la reducció de les emissions de CO2 associades.

D’aquesta manera, La Universitat Autònoma de Barcelona, continua amb la implantació de les energies renovables, dins i fora del campus, amb l’objectiu de reduir la seva petjada ecològica i afavorir a la transició energètica.