Ens deixa Jordi Garcia Orellana ICTA-UAB Ens deixa Jordi Garcia Orellana

Lamentem comunicar la mort, el dimarts 5 de juliol, de Jordi Garcia Orellana, investigador  i secretari de l’ICTA-UAB i professor agregat del Departament de Física de la UAB.

[+]
Proposen utilitzar l'òrbita de la Lluna per detectar ones gravitacionals

Investigadors de la UAB, l'IFAE i l'University College de Londres proposen utilitzar les variacions en la distància entre la Terra i la Lluna, que es poden mesurar amb una precisió de tant sols un centímetre, com a un nou detector d'ones gravitacionals en un rang de freqüències que els dispositius actuals no poden detectar. La investigació, que podria obrir les portes a la detecció de senyals de l'univers primigeni, ha estat publicada a Physical Review Letters.

[+]
IMG_NOT_250122_InstrumentDESI L'instrument DESI crea el mapa tridimensional més gran del cosmos

L'instrument espectroscòpic per a l’energia fosca DESI ja ha cartografiat més galàxies que tots els estudis tridimensionals anteriors combinats, i tot just està començant. Al projecte hi participen, entre d’altres institucions, l’IFAE i l’Institut de Ciències de l’Espai, al campus de la UAB.

[+]
Estudiants Amb un 13'566, Física i Matemàtiques torna a tenir la nota de tall més alta de Catalunya

Com en els anys anteriors, el Grau en Física i Grau en Matemàtiques de la UAB ha obtingut la nota de tall més alta del sistema universitari català (un 13,566 sobre 14) en la primera assignació de places per al curs 2021-2022.

[+]
Patró en la nanoescala / patrón en la nanoescala El projecte NFFA posa a l'abast serveis cientificotècnics d'arreu d'Europa

La UAB, per mitjà del Servei de Microscòpia, forma part del projecte europeu NFFA, que posa a l’abast del personal investigador tot un conjunt de serveis cientificotècnics d’arreu d’Europa. El termini per enviar sol·licituds està obert fins al proper dia 1 de setembre.

[+]
[+]
IMG_Noticia_280219_SerraHunterProgramme2019 Convocatòria Programa Serra Húnter 2019 El programa Serra Húnter ha fet pública l'oferta de places de professorat de les universitats catalanes. [+]
play play
El Grau de Física de la Universitat Autònoma de Barcelona Materials nanoporosos
 

 

 

2022 Universitat Autònoma de Barcelona