Poster Virtual Days La UAB reobre tots els serveis dels campus

La UAB reobre tots els serveis dels campus a partir del dia 6 de juliol, amb la reincorporació progressiva de tot el personal organitzat en torns per tal de garantir la salut dels treballadors en relació a la covid-19.

[+]
Maria Josefa Yzuel María Josefa Yzuel rep el Premi Julio Peláez a Pioneres de la Física

La catedràtica emèrita María Josefa Yzuel ha rebut el Premi Peláez a Pioneres de la Física, la Química i les Matemàtiques, concedit per la Fundació Tatiana Pérez de Guzmán el Bueno, juntament amb la investigadora del CSIC Susana Marcos.

[+]
Magnetisme Jordi Sort Desenvolupen un interruptor magnètic amb menys despesa energètica

Un equip internacional coordinat per la UAB ha demostrat la possibilitat d’activar i desactivar la magnetització mitjançant voltatge en una nova classe de materials fàcils de fabricar que contenen nitrogen. Els resultats, publicats a Nature Communications poden ser d’utilitat per millorar l’eficiència energètica dels dispositius.

[+]
QuantumCAT La UAB participa al nou Hub de tecnologies quàntiques QuantumCAT

Coordinat per l'ICFO i amb la participació de la UAB, el CNM, l'IFAE i el ICN2, entre altres institucions, l'objectiu de consorci és promoure projectes de transferència tecnològica i innovació amb un impacte industrial i social a curt i mig termini.

[+]
Telescopis MAGIC Un cataclisme còsmic permet posar a prova l'estructura quàntica de l'espai-temps

La detecció d'un esclat de raigs gamma pels telescopis MAGIC, amb participació de la UAB, permet estudiar si la velocitat de la llum en el buit és una constant de la natura o depèn de la seva energia.

[+]
Material metamagnètic Nanoagulles per incrementar la capacitat i robustesa de les memòries digitals

Una nova tècnica basada en l’aplicació de pressió sobre la superfície d’un material metamagnètic mitjançant agulles nanomètriques permet canviar les seves propietats de manera senzilla i localitzada. La recerca obre les portes a un control més acurat i precís dels materials magnètics i permet millorar l’arquitectura i la capacitat de les memòries digitals.

[+]
IMG_Noticia_280219_SerraHunterProgramme2019 Convocatòria Programa Serra Húnter 2019 El programa Serra Húnter ha fet pública l'oferta de places de professorat de les universitats catalanes. [+]
play play
El Grau de Física de la Universitat Autònoma de Barcelona Materials nanoporosos
 

 

 

2021 Universitat Autònoma de Barcelona