Investigadors de la UAB, l'IFAE i l'University College de Londres proposen utilitzar les variacions en la distància entre la Terra i la Lluna, que es poden mesurar amb una precisió de tant sols un centímetre, com a un nou detector d'ones gravitacionals en un rang de freqüències que els dispositius actuals no poden detectar. La investigació, que podria obrir les portes a la detecció de senyals de l'univers primigeni, ha estat publicada a Physical Review Letters.
[+]L'instrument espectroscòpic per a l’energia fosca DESI ja ha cartografiat més galàxies que tots els estudis tridimensionals anteriors combinats, i tot just està començant. Al projecte hi participen, entre d’altres institucions, l’IFAE i l’Institut de Ciències de l’Espai, al campus de la UAB.
[+]Com en els anys anteriors, el Grau en Física i Grau en Matemàtiques de la UAB ha obtingut la nota de tall més alta del sistema universitari català (un 13,566 sobre 14) en la primera assignació de places per al curs 2021-2022.
[+]La UAB, per mitjà del Servei de Microscòpia, forma part del projecte europeu NFFA, que posa a l’abast del personal investigador tot un conjunt de serveis cientificotècnics d’arreu d’Europa. El termini per enviar sol·licituds està obert fins al proper dia 1 de setembre.
[+]Un estudi de l'ICMAB i del Departament de Física de la UAB informa, per primera vegada, de la inesperada observació d'ones tèrmiques en germani, un material semiconductor. La descoberta podria permetre una millora significativa del rendiment dels dispositius electrònics en un futur no gaire llunyà.
CONTACTA AMB NOSALTRES
Departament de Física
Edifici C
08193 Bellaterra
(Cerdanyola del Vallès)
TEL +34 93 581 21 77
FAX +34 93 581 21 55
Secretaria
d.fisica@uab.cat
Direcció
direccio.d.fisica@uab.cat