Researchers of the OXIPRO project La UAB participa en el projecte Europeu OXIPRO desenvolupant productes més eco-sostenibles

El grup d’Enginyeria de Bioprocessos i Biocatàlisi Aplicada del Departament d’Enginyeria Química, Biològica i Ambiental de la UAB és un dels participants del projecte OXIPRO, que te com a objectiu contribuir al desenvolupament de processos més “verds” en la indústria tèxtil.

[+]
Enginyeria metabòlica de llevats per a la producció de bioplàstics

La biotecnologia és clau per poder implementar un model d’economia circular i assolir un desenvolupament sostenible i independent del petroli. Un projecte del Grup de Recerca ENG4BIO ha construït, mitjançant enginyeria metabòlica, un llevat capaç de convertir el glicerol cru, un residu de la producció de biodièsel, en àcid 3-hidroxipropiònic, un precursor per a la síntesi de bioplàstics.

[+]
Mapeig d'emissions d'òxid nitrós en l'agricultura peri-urbana

L’òxid nitrós (N2O) és un gas amb un potencial d’escalfament 273 vegades més gran que el diòxid de Carboni (CO2), amb origen en l’agricultura i la ramaderia i rarament mapejat per a àrees peri-urbanes. Un equip de l’ICTA ha mapejat les emissions de l’agricultura peri-urbana de l’Àrea Metropolitana de Barcelona per mitjà de Factors d’Emissió específics i pràctiques de gestió dels cultius.

[+]
El Departament participa en la calibració de sensors en el marc del Projecte Prometeo

El sensors calibrats al DEQBA van ser posteriorment utilitzats en una crema intencionada realitzada a l’entorn de les Guilleries i que va ser el primer test de camp per verificar la viabilitat de Prometeo.

[+]
Imatge representativa de la Tesi Defensa de la tesi de Josu López-Fernández

El dia 22 d'Abril presentarà la Tesi Doctoral Josu López-Fernández desenvolupada en el grup de Grup d'Enginyeria de Bioprocessos i Biocatàlisi Aplicada.

[+]
L'enginyer químic Juan Manuel Lema és nomenat doctor 'honoris causa' per la UAB

El Consell de Govern de la UAB ha aprovat el nomenament com a doctor honoris causa de Juan Manuel Lema, catedràtic emèrit d'enginyeria química de la Universitat de Santiago de Compostela (USC) i un referent en l'estudi de l'enginyeria ambiental. Lema, que ha estat proposat per l'Escola d'Enginyeria, serà investit properament en una cerimònia encara sense data.

[+]
Columnes UAB Defensa de la Tesi de Xudong Zhou

El dia 1 d'Abril defensarà la Tesi Doctoral Xudong Zhou desenvolupada en el grup de Grup de Tractament Biològic d'Efluents Líquids i Gasosos. Eliminació de Nutrients, Olors i Compostos Orgànics Volàtils.

[+]
play play
Enginyeria Enzimàtica

 

CONTACTA AMB NOSALTRES

Departament d'Enginyeria Química
Escola d'Enginyeria. Edifici Q
08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès)
TEL +34 93 581 10 18

d.eng.quimica.biologica.ambientalarrobauab.cat

 

 

 

 

2022 Universitat Autònoma de Barcelona