Filosofia i Lletres

8/11/2021 – La Facultat de Filosofia i Lletres ha reunit en un Tauler Digital informacions bàsiques per a l’alumnat del Centre: consulteu el calendari acadèmic, els aularis, les guies docents, les adreces de correu de les coordinacions i de l’equip de deganat, i l’agenda cultural de manera fàcil i ràpida aquí: https://padlet.com/UABlletres/taulerinformacioalumnat 


2/11/2021

Enguany, la Facultat celebra el memorial de l’explorador Vilhjálmur Stefánsson amb l’exploració dels futurs de l’Àrtic.

L’activitat, que tindrà lloc el proper dia 3, a les 10h, a la Sala d’Actes, està organitzada pel CER-ARCTIC, el Centre de Recerca de l’Àrtic i el Departament de Geografia de la UAB.

Cal reservar enviant un correu a stefansson.memorial2021@gmail.com

Més informació i programa


Inauguració de l’exposició B5-125

El proper dia 11, la Facultat inaugura l’exposició B5-125. L’acte, que tindrà lloc a les 15.30h, a la Sala de Revistes, anirà a càrrec dels professors Jaume Vidal i la Tere Camps.

Es tracta d’una mostra retrospectiva del treball conceptual presentat a la sala B5-125 durant el període comprès entre el 1978 i el 1988.

A finals dels anys setanta es va crear l’Espai B5-125 a la nova Facultat de Lletres de la UAB a Bellaterra sota la gestió i la supervisió de la professora Teresa Camps. Els deu primers anys de vida del B5-125 es van plantejar com una alternativa per l’art conceptual amb la voluntat de renovar el paradigma artístic local.

Posteriorment l’Espai evolucionarà i acollirà més de noranta exposicions des de l’any 1978 fins al 2018. Aquestes exposicions van incloure pràctiques artístiques molt diverses que van reunir tots els formats des de la instal·lació, la fotografia i la performance, fins i tot l’escultura, la pintura o la poesia.

El discurs comissarial pretén posar de manifest el caràcter alternatiu i autogestionat d’aquest espai concebut al marge de la institució artística, a més de subratllar algunes línies temàtiques que van impregnar les pràctiques conceptuals a Catalunya durant la dècada dels vuitanta: els límits de l’espai, la identitat, la memòria, la crítica a la societat de consum i les actituds contra-institucionals.

Aquesta exposició ha estat comissariada per un grup d’alumnes del mòdul “Crítica, comissariat i difusió de l’art”, dins el Màster en Anàlisi i Gestió del Patrimoni Artístic de la UAB.

25/10/2021 Graduacions de la promoció 2020-2021

El dimecres, 10 de novembre, a les 18 h, a l’auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres, celebrem la graduació de les persones titulades el curs 2020/21 en:

Graus en Antropologia Social i Cultural; Arqueologia; Geografia i Ordenació del Territori; Història; Història de l’Art; Musicologia; i dels Màsters en Anàlisi i Gestió del Patrimoni Artístic; Antropologia Social i Cultural; Antropologia: Recerca Avançada i Intervenció Social; Estudis Territorials i de la Població; Geoinformació; Història Contemporània; Musicologia, Educació Musical i Interpretació de la Música Antiga; Prehistòria, Antiguitat i Edat Mitjana.

El dijous, 11 de novembre, a les 18 h, a l’auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres, celebrem la graduació de les persones titulades el curs 2020/21 en:

Grau en Estudis Anglesos; Estudis Clàssics; Filològics Combinats; Estudis Francesos; Estudis Socioculturals de Gènere; Filosofia; Humanitats; Llengua i Literatura Catalanes; Llengua i Literatura Espanyoles; Advanced English Studies; Estudis Avançats de Llengua i Literatura Catalanes; Estudis Teatrals;
Filosofia Aplicada; Francès Llengua Estrangera i Diversitat Lingüística; Humanitats i Patrimoni Digitals; Literatura Comparada: Estudis Literaris i Culturals; Llengua Espanyola, Literatura Hispànica i Espanyol com a Llengua Estrangera.


20/10/2021

Convocatòries de la Comissió de Màster i de la Comissió d’Ordenació Acadèmica

Convocatòria dimarts 26 d’octubre de 2021 a les 15h de la Comissió de Màster amb l’ordre del dia següent: 1) Aprovació, si escau, de l’acta de la Comissió de Màster anterior; 2) Aprovació, si escau, de les modificacions de titulacions per al curs 2022/23; 3) Aprovació, si escau, del mòdul optatiu del Màster en Estudis Anglesos Avançats; 4) Informacions de vicedeganat d’Afers Acadèmics d’Estudis de Màster.

Convocatòria dimarts 26 d’octubre de 2021 a les 16h de la Comissió d’Ordenació Acadèmica amb l’ordre del dia següent: 1) Aprovació, si escau, de l’acta de la Comissió d’Ordenació Acadèmica anterior; 2) Aprovació, si escau, de les modificacions de titulacions per al curs 2022/23; 4) Informacions de vicedeganat d’Afers Acadèmics d’Estudis de Grau.


20/10/2021

Inauguració de curs de la primera promoció del Grau en Història, Política i Economia Contemporànies

Conferència de Josep M. Colomer, 25 d’octubre a les 16h a Sala de Graus de la Facultat de Filosofia i Lletres amb el títol “History, Politics, Economics… and Morals”

Abstract: The bonds between politics and economics, with historical background, resume the tradition of the 18th-century Scottish Enlightenment, which was broken about one hundred years ago. Among its fundamental contributions were the concept of public good and the importance of moral sentiments. Since the 1970s, the multidisciplinary links began to be reconstructed and have more recently added the new psychology, which knit human choices and emotions together with institutional rules.


18/10/2021 – Triatge d’ordinadors a la Sala de Juntes. Hem habilitat un sistema de triatge d’ordinadors portàtils a la Sala de Juntes de la Facultat, de 9 a 19 h.


Benvolgudes i benvolguts,

Atesa la situació d’excepcionalitat produïda per l’atac informàtic a la UAB, recollim en aquesta pàgina les mesures que s’han pres a la Facultat de Filosofia i Lletres des de dimecres 13 d’octubre de 2021. La informació s’anirà actualitzant a mesura que evolucioni la situació i es vagi recuperant la normalitat.

La Facultat de Filosofia i Lletres també penja els seus comunicats als perfils de Twitter i Instagram. Seguiu-nos per estar informades/ts de les novetats!

Recordeu també que a les xarxes socials de la Facultat de Filosofia i Lletres trobareu la informació sobre els actes institucionals i activitats culturals del Centre.

Twitter: @LletresUAB

Instagram:  @uablletres


18/10/2021. Recull de comunicats i avisos emesos la setmana de l ’11 al 15 de l’octubre de 2021 i actualització d’instruccions.

DOCÈNCIA A LES AULES

 • Tota la docència de grau és presencial des del dia 4 d’octubre. Les classes es realitzen a l’aula habitual. Podeu consultar l’aulari a l’Slipi.
 • Els ordinadors de cada aula estaran encesos o els podrà encendre el professor/a. Cal mantenir tots els ordinadors físicament desconnectats del cable de xarxa.
 • El professorat pot projectar a la pantalla a través del canó a través d’un dels procediments següents:

-A través de l’ordinador de l’aula: cal portar un pen-drive amb tota la informació que es necessiti en les properes classes. En la mesura del possible el millor seria poder tenir un USB amb tota la informació que preveiem utilitzar aquests dies i no fer-lo servir per a res més (no tornar a posar-lo en un altre ordinador per agafar més informació o per intentar formatejar-lo).

-Connectant un ordinador personal (en mode avió) al canó. Es pot fer a través d’un cable VGA. A l’Slipi disposem de cables d’adaptació VGA-HDMI. A l’Slipi disposem, en canvi, de pocs cables d’adaptació per a MAC.

 • El professorat que tingui qualsevol incidència a l’aulari (dirigida a l’Slipi o a Gestió Acadèmica), ha d’adreçar-la en paper a l’Slipi, des d’allà es derivarà on calgui per resoldre-la el més aviat possible.
 • L’alumnat pot adreçar les incidències a l’Slipi (en relació a l’aulari) i al deganat (qüestions sobre la docència), des d’on es derivaran on calgui per resoldre-les el més aviat possible.

LLIURAMENTS DE PROVES

 • El deganat de la Facultat de Filosofia i Lletres, tal i com va informar a la JP de 13/10/2021, ha resolt ajornar els terminis de lliurament de proves en línia previstos per la setmana del 11/10/2021 al 15/10/2021 en què el Campus Virtual ha estat inoperatiu. El professorat haurà de comunicar a l’alumnat la nova data d’entrega i demanar els lliuraments en paper o en un sistema alternatiu si en la nova data encara no està en actiu el Campus Virtual.
 • Les dates de lliuraments a partir del 18 d’octubre es poden mantenir però cal que, mentre el Campus Virtual no estigui actiu, el professorat informi a l’alumnat del sistema de lliurament previst.

COMUNICACIÓ AMB EL PROFESSORAT

 • La comunicació del deganat amb el professorat es farà a través de les direccions i coordinacions de grau i de màster, que han de fer extensiva la informació al professorat de les titulacions. Els professors/es també poden adreçar consultes al nou correu del deganat que s’ha habilitat.

COMUNICACIÓ AMB L’ALUMNAT

 • La comunicació del deganat amb l’alumnat es farà a través de les delegades i dels delegats de cada grau. Estem recollint les seves adreces de mails no UAB per poder establir un canal de comunicació directe.
 • Ens comuniquem també amb l’Assemblea d’estudiants (disposem de la seva adreça no UAB).
 • L’alumnat també pot adreçar consultes al professorat present a les aules, a les coordinacions i al deganat en el nou correu que s’ha habilitat (deganat.lletres.uab@gmail.com).
 • Cal que cada professor/a recordi als seus estudiants les hores de tutoria presencials per tal que l’alumnat pugui contactar-hi fàcilment.

COMUNICACIÓ AMB EL PAS

 • L’Administració de Centre centralitzarà la comunicació amb el PAS a través de la seva adreça de correu habitual.

ÚS DELS ORDINADORS DE LA UAB (DESPATXOS I PORTÀTILS UAB DE PROFESSORAT)

 • Manteniu desconnectat el cable de connexió a la xarxa (Ethernet) en els despatxos.
 • Seguiu les indicacions dels comunicats de la UAB pel que fa als equips UAB. Recordeu que no s’han de connectar a cap xarxa, ni corporativa ni personal, fins que no s’hagi passat l’eina de triatge que estarà disponible a partir de dilluns 18 d’octubre.

CONTACTES:

Deganat de Filosofia i Lletres: deganat.lletres.uab@gmail.com. Tel. 93 581 16 07 (de 9h a 16h)

Gestió Acadèmica: La Gestió Acadèmica es manté oberta per a consultes a través del correu electrònic habitual, ga.lletres@uab.cat i al telèfon d’atenció 93 581 17 58. De moment no es poden realitzar tràmits ni registres que impliquin consulta dels expedients electrònics dels estudiants, però sí es poden recollir títols prèviament sol·licitats. Atenció presencial sense cita prèvia de 10h a 13h i de 16h a 19h.  

Administració de Centre: ad.lletres.psicologia@uab.cat

SLIPI: Atenció presencial de 9 h a 21 h.

TELEGRAM: @UABlletres