Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Serveid'Ocupabilitat

Euroacció Mentoring

Què és?

L’administració de la Unió Europea (UE) és com la de qualsevol país europeu i abasta totes les responsabilitats pròpies d’un Estat. Ofereix la possibilitat d’una carrera professional a escala continental, en un entorn dinàmic, en contacte amb 24 llengües i 28 nacionalitats, en formació permanent i treballant pel futur de 500 milions de persones.

La UAB és conscient d’aquesta realitat i, a través del Servei d'Ocupabilitat, presenta Euroacció: un programa innovador i pioner que té per objectiu fomentar i preparar la presència d’estudiants i graduats en les institucions i organismes europeus, que ofereixen nombroses oportunitats de pràctiques i de carrera professional per a estudiants i graduats en Periodisme, Dret, Economia, Traducció i Interpretació, Enginyeria, Química, Matemàtiques, Estadística, Documentació, Magisteri, Història, Química, Sociologia i Polítiques, entre altres estudis i professions.

Contribuir al creixement professional i personal dels estudiants i graduats de la UAB és la missió del Servei d'Ocupabilitat, que s’ha fixat aquesta prioritat entre els seus eixos d’actuació.

Objectius del programa

El propòsit principal és fomentar i preparar la presència d’estudiants i graduats de la UAB en les institucions i organismes de la Unió Europea.

Els objectius més específics són:

  • Donar a conèixer les oportunitats de desenvolupament professional que ofereixen les institucions europees a través de l’Oficina Europea de Selecció de Personal (EPSO).
  • Oferir activitats de divulgació, orientació professional i formació per potenciar la carrera professional en el marc de les institucions europees i també l’emprenedoria professional a través de l’especialització en temes europeus de normativa, directives i gestió de projectes.
  • Apropar les institucions comunitàries i el procés de construcció europea a futurs professionals de diverses disciplines que s’imparteixen a la UAB.
     

A qui s’adreça?

Aquest programa s’adreça principalment a estudiants de darrer curs de grau i estudiants de màster i de doctorat, així com a tots els Alumni UAB interessats. Els estudiants de grau que no siguin de darrer curs són benvinguts a les sessions de presentació, divulgació, mòduls formatius i tallers pràctics.

Activitats

Durant del curs acadèmic s’organitzen sessions informatives que es publiquen i difonen amb la suficient antelació a tots els centres. De manera permanent s’ofereixen les dues que es descriuen a continuació:

  • Sessió d’orientació individual per trajectòria personal (durant tot el curs): Sessió individualitzada amb cita prèvia amb l’objectiu d’orientar sobre les sortides professionals a les institucions europees en funció dels interessos personals i professionals.
  • Mentoring (durant tot el curs): El programa compta amb la col·laboració de quaranta “mentors” i Alumni de la UAB que ja treballen a les institucions europees, disposats a “acompanyar” als estudiants que; a) tinguin la trajectòria professional a les institucions europees en perspectiva, b) hagin d'iniciar-la a través d’una estada de pràctiques o, c) estiguin en un procés de selecció dels que habitualment s’hi convoquen.

Informació complementària