Categories
Actualitat Comunitat Institucional

L’associació AmicsUAB atorga els seus premis anuals i ret homenatge als hospitals universitaris i a Antonio Franco

L’associació AmicsUAB va celebrar la dinovena edició de la seva festa anual el 18 de novembre passat, a UAB Casa Convalescència. En el marc de la festa, es va retre homenatge a Arcadi Oliveres (a títol pòstum), Maite Paramio, Berta Gutiérrez i Bonaventura Bassegoda, així com al Sincrotró ALBA. AmicsUAB va retre tribut també als hospitals universitaris (Vall d’Hebron, Sant Pau, Germans Trias i Pujol, Parc Taulí i Hospital del Mar) en reconeixement per la seva tasca durant la pandèmia. A més, es va recordar la figura del periodista Antonio Franco, exdirector d’El Periódico de Catalunya i expresident d’AmicsUAB que ens va deixar el mes de setembre passat. L’acte va comptar amb les intervencions institucionals del rector de la UAB, Javier Lafuente, i el president d’Amics UAB, Francesc Cayuela.

D’una banda, l’associació va atorgar el premi Amic dels Amics a Oliveres, Paramio i Gutiérrez com a “persones que han tingut trajectòries destacades en relació a la universitat i la societat”. El professor Arcadi Oliveres, que ens va deixar el mes d’abril passat, va ser docent del Departament d’Economia Aplicada de la UAB i president honorífic del consell consultiu de la Fundació Autònoma Solidària. Maite Paramio és catedràtica de producció animal a la Facultat de Veterinària de la UAB, presidenta de l’Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues (AMIT) a Catalunya i una de les fundadores de Veterinaris sense Fronteres. I Berta Gutiérrez va ser una de les impulsores de l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB i ha estat secretària del consell municipal de benestar social de l’ajuntament de Barcelona.

El Sincrotró ALBA, accelerador de partícules circular que produeix llum de sincrotró i s’utilitza per estudiar l’estructura atòmica i molecular dels materials, va rebre el premi Col·lectiu UAB, que l’associació atorga a entitats de la pròpia universitat “que treballen per millorar el servei de la Universitat”. I, d’altra banda, el Servei de Biblioteques de la UAB va lliurar el premi Amic de les Biblioteques a Bonaventura Bassegoda, catedràtic d’història de l’art, exvicerector de la UAB i membre numerari de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi.