Categories
Actualitat Comunitat Institucional

La jornada “Col·lapses i utopies” posa sobre la taula alternatives a l’energia i l’agricultura

El proper 11 de novembre, la UAB organitza la jornada “Col·lapses i utopies”, que tractarà sobre alternatives sostenibles pel que fa a la producció i consum d’energia, l’agricultura i el ruralisme. Començarà a les 11 h, a la sala de cinema de la UAB (plaça Cívica) i, a més d’una sèrie de xerrades, la jornada inclourà un recital poètic-musical i una caminada pel campus.

Carme Miralles, vicerectora de Campus, Sostenibilitat i Territori de la UAB, pronunciarà unes paraules de presentació abans de donar pas a la primera ponència, titulada “El col·lapse de l’energia i alternatives”, que serà pronunciada per Alfons Pérez, membre de l’Observatori del Deute en la Globalització. Seguidament, Francesc Font, pagès i consultor especialitzat en agricultura regenerativa, oferirà la segona ponència, titulada “El col·lapse de l’agricultura i alternatives”. I, en tercer lloc, Vanessa Freixes, dinamitzadora rural i generadora de pensament crític al voltant de la ruralitat, parlarà de “La utopia del ruralisme”.

La trobada continuarà amb una taula rodona entre els tres ponents i a les 13 h h es traslladarà a la sala de teatre, també a la plaça Cívica, on tindrà lloc el recital de poesia i música “La desCivilización”, que inclourà textos de Gustavo Duch i notes i veus de Sílvia Tomàs, Sònia Arias i Pol Aumedes. Finalment, a les 14 h i dins del cicle d’activitats “Migdies al campus”, començarà la caminada guiada de quatre kilòmetres.

Aquesta jornada està organitzada per UAB Campus Saludable i Sostenible i per Responsabilitat Social Universitària. Per participar-hi, és necessari inscriure-s’hi prèviament a través del codi QR que hi ha a la següent imatge; i, per inscriure’s a la caminada, s’ha d’enviar un correu electrònic a medi.ambient@uab.cat.