Categories
Actualitat

El Departament de Geografia i el GURB organitzen una jornada sobre desigualtats metropolitanes

El Departament de Geografia de la UAB i el Grup de Recerca sobre Energia, Territori i Societat (GURB) de la UAB organitzen pel proper divendres 12 de novembre la jornada de seminaris Medida y análisis de las desigualdades metropolitanas. Temáticas, métodos, hipótesis y resultados, que tractarà sobre la problemàtica i els avenços en la mesura de les desigualtats urbanes en diversos camps, així com debatre’n les principals implicacions.

Les aportacions donaran a conèixer els resultats de diverses investigacions realitzades pel GURB de la UAB a l’àmbit metropolità de Barcelona, ​​les quals seran contrastades amb la realitat d’altres grans àrees metropolitanes espanyoles. Medida y análisis de las desigualdades metropolitanas s’inscriu al cicle de trobades del projecte de recerca Metròpolis Fracturades (FRAMET) que duen a terme de forma coordinada la Universitat Politècnica de Madrid (UPM), la Universitat de Santiago de Compostel·la (USC) i la Universitat Autònoma de Barcelona.

Els actes de la jornada tindran lloc a la sala de reunions del deganat de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB entre les 10h i les 13:30h, i consistiran d’una introducció presentada per Oriol Nel·lo, geògraf i professor de la UAB, i Ana Díez Bermejo, investigadora de la UPM; quatre seminaris de 45 minuts i una secció de conclusions i clausura de la jornada.

Els seminaris tractaran sobre indicadors de desigualtat, accés i ús de l’energia, desigualtats en mobilitat i transports i els factos de la desigualtat espacial. Hi participaran especialistes de la UAB com de les universitats de Santiago de Compostela i Politècnica de Madrid, així com representants de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Autoritat del Transport Metropolità.

El programa de la jornada es pot consultar a través del següent enllaç.