Categories
Actualitat Institucional Investigar

Jornada de presentació de la plataforma One Health

L’impacte de la gestió antropogènica del planeta sobre la salut humana, animal i mediambiental ha estat el fil conductor de la Jornada Estratègia One Health: Una visió transdisciplinària, que ha comptat amb la presentació oficial de la plataforma d’àmbit estatal One Health (Una Sola Salud) a càrrec de la seva presidenta, Maite Martín, degana de la Facultat de Veterinària de la UAB.

Un centenar d’entitats de tot l’Estat formen part de la plataforma One Health (Una Sola Salud), una xarxa de recent creació que reuneix els esforços d’organitzacions col·legials, associacions, fundacions, empreses, centres de recerca i universitats per tal d’adoptar una orientació holística de la salut que considera les tres components que la sostenen: la salut humana, la salut dels animals i la salut ambiental.

La iniciativa s’ha presentat aquest dimecres, 3 de novembre, a la sala d’actes del Rectorat, a càrrec de la seva presidenta Maite Martín, degana de la Facultat de Veterinària de la UAB i presidenta de la Conferencia de Decanos y Decanas de Facultades de Veterinaria de España, i amb la participació del rector de la UAB, Javier Lafuente, i el degà de la Facultat de Biociències de la UAB Jaume Farrés.

L’acte s’ha emmarcat en la jornada estratègica One Health: Una visió transdisciplinària, al llarg de la qual s’ha presentat prop de 20 projectes des de diferents disciplines de recerca amb l’impacte de la gestió antropogènica del planeta sobre la salut humana, animal i mediambiental com a fil conductor. La jornada ha comptat amb una taula rodona i s’ha tractat aspectes rellevants com els efectes sobre la propagació de malalties, el clima i la sostenibilitat dels recursos, l’impacte sobre els vectors de transmissió, la biodiversitat i els ecosistemes.