Inici > Viure > Medi ambient

 Medi ambient 
Itineraris de natura

Medi ambient


Projecte de Residu Mínim: iniciat l'any 1995, va suposar un procés d'establiment i definició de circuits de recollida selectiva de residus, campanyes d'educació ambiental i accions dirigides a la minimització i a la valorització de la gran quantitat i varietat de residus que es generen a la UAB. Actualment, el projecte està plenament implantat i consolidat i les accions es centren a mantenir el bon funcionament i a fer campanyes de sensibilització entre la comunitat universitària.

Deixalleria Cerdanyola-Campus: inaugurada el 1999, aquesta instal·lació dóna servei a la comunitat universitària i al públic en general, facilitant la disposició correcta de residus que no es recullen domiciliàriament. A més, la deixalleria Cerdanyola-Campus és l'única que ofereix el servei de Borsa de Material Reutilitzable mitjançant el qual qualsevol particular, institució o associació, pot sol·licitar material de la deixalleria per al seu aprofitament. La deixalleria està situada al darrera de l'aparcament de Ciències Nord, al costat del Parc de Bombers. L'horari de la deixalleira és de dilluns a divendres de les 9 a les 13 h i de les 15.30 a les 17.30 h. També podeu trucar al telèfon 93-5813397.

Gestió dels residus de laboratori: des de l'any 1990, la UAB duu a terme la recollida selectiva dels residus especials generats pels seus laboratoris. Actualment, els més de 400 laboratoris de la UAB recullen selectivament els residus que generen i es disposa de quatre búnquers on s'emmagatzemen fins que són recollits pel gestor autoritzat.

Utilització de biodièsel i de cotxes elèctrics: des de l'any 2002, la flota d'autobusos de la UAB funciona amb biodièsel produït a partir del reciclatge d'olis de fregir. D'altra banda, el personal de la UAB disposa de cotxes elèctrics per a desplaçar-se per l'interior del campus.

Aposta per l'energia solar: des de finals de 2003 la UAB disposa, a la plaça Cívica, sobre les cobertes del restaurant i de l'edifici d'associacions, una instal·lació d'energia solar fotovoltaica. La potència de pic instal·lada per al conjunt de la instal·lació és de 50,49kW i la producció elèctrica anual és de l'ordre de 60.000kWh/any.

Més informació

 

 

 

2017 Universitat Autònoma de Barcelona