Cultura en Viu

Oceanes, Clara Peya en concert

Imatge Clara Peya Oceanes

OCEANES
Clara Peya en concert

Clara Peya és una pianista i creadora catalana, considerada de les més originals i úniques de l’escena musical del nostre país. Es va graduar en piano clàssic a l’ESMUC l’any 2007 i va cursar els estudis superiors de Jazz i Modern al Taller de Músics de Barcelona. Va estudiar més de 12 anys amb el professor Leonid Sintsev amb qui va seguir la seva formació al Conservatori Rimsky Korsakov de Sant Petersburg. En l’àmbit de la música moderna i jazz ho ha fet amb Joan Monné, Roger Mas, Txema Riera o Marco Mezquida. 
 
És cofundadora de la companyia de teatre-dansa i música en directe Les Impuxibles, amb la que ha estrenat quatre espectacles multidisciplinaris: Tot és fum (2012), Mrs. Death (2012), (A)murs (2014) i Limbo (2015), l’últim dels quals vam poder veure a la Sala de Teatre de la UAB el curs passat. 
 
Al llarg de 12 anys de trajectòria musical ha tret 7 discs sota el seu nom. L’últim és Oceanes, un homenatge a les dones a través de l’aigua. És un treball íntim que parla d’aquelles que l’han inspirat durant la seva trajectòria creativa. Compta amb la música electrònica i d’ambient de Panxii Badii, i és la primera ocasió en la qual Peya experimenta amb el hip-hop. 
 
Al concert del dia 19 la podrem sentir amb Anna Ferrer, cantant, i el contrabaixista Vic Moliner.  
 
En paraules de la creadora:
 
Oceanes és un homenatge a les dones a través de l’aigua. 
 
L’aigua és calma i fúria, neteja, purificació, l’aigua flueix, és profunditat, immensitat, maternitat, naixement. Som aigua.
 
En les mitologies grega i romana les Oceànides eren unes nimfes filles d’Oceans i Tetis. Cadascuna d’elles estava associada a una font, mar, riu o llac. 
 
Jo he decidit convertir algunes dones que han passat per la meva vida en les Oceanes, dones d’aigua.”

Organitza: Cultura en Viu, Facultat de Ciències de l'Educació, Facultat de Traducció i d'Interpretació i Facultat de Filosofia i Lletres.
Col·labora: Observatori per a la Igualtat (UAB).

Dilluns 19 de març, a les 12.30h
Sala Teatre de la UAB