Inici >Videos de la uab >Videos de la uab

  Presentat el documental Universo extremo

 

 • Ús de la llum Sincrotó per analitzar objectes històrics i artístics

  Aproximació a com les característiques específiques d’alta brillantor, col·limació i bona relació senyal/soroll de la tecnologia de llum sincrotró ens permet conèixer els materials (origen, tècniques d’elaboració, …), obtenir informació (tecnològica, històrica, sociològica,…) i prendre decisions sobre processos de conservació i restauració del patrimoni històrico-artístic.
  Dra. Glòria Molina i Giralt. Doctora en Física Aplicada i Computacional i investigadora del Centre d’Estudis i Recerca en Humanitats de la UAB i del SGR Caracterització de Materials (GCM) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

  Autor: Universitat Autònoma de Barcelona
  Data: Maig 2015
  Durada: 20:33 
  Mida: 126 MB
  Tipus: video/x-flv 

 • La doble titulació de Física i Química de la Universitat Autònoma de Barcelona

  Vídeo promocional de la doble titulació de Física i Química de la Universitat Autònoma de Barcelona

  Autor: Universitat Autònoma de Barcelona
  Data: Gener 2015
  Durada: 04:09 
  Mida: 33 MB
  Tipus: video/x-flv 

 • El Grau de Física de la Universitat Autònoma de Barcelona

  Vídeo promocional del Grau de Física de la Universitat Autònoma de Barcelona

  Autor: Universitat Autònoma de Barcelona
  Data: Juliol 2014
  Durada: 03:21 
  Mida: 27 MB
  Tipus: video/x-flv 

 • Gabriel Grau: De petit jugava amb una calculadora

  Gabriel Garau és un mallorquí que estudiarà Física+Matemàtiques a la UAB. Hi ha entrat amb la nota més alta d'entre totes les titulacions de l'àmbit de les ciències que s'ofereixen a l'Autònoma. De ben petit, ja jugava amb la calculadora a totes hores.

  Autor: Universitat Autònoma de Barcelona
  Data: Juliol 2014
  Durada: 01:56 
  Mida: 16 MB
  Tipus: video/x-flv 

 • 3 Qüestions: Kostas Kostarelos

  Kostas Kostarelos, professor de Nanomedicina a la Universitat de Manchester i profesor honorífic del University College of London (UK), és fundador i editor de la revista Nanomedicine. Recentment ha assessorat la companyia PlayGen per al desenvolupament d'un videojoc sobre nanomedicina, per tal d'utilitzar aquesta tecnologia com a eina de comunicació científica.

  Autor: Institut de Ciències de l'Educació. Àrea de Comunicació i de Promoció
  Data: Juny 2014
  Durada: 07:55 
  Mida: 65 MB
  Tipus: video/x-flv 

 • Dissabtes de la Física 13/14. El Bossón de Higgs y la frontera de la Física. Aurelio Juste

  Des dels orígens de la humanitat, l'home ha tractat d'entendre el seu entorn i s'ha fet preguntes cada vegada més fonamentals sobre la naturalesa i el seu funcionament. Avui dia els físics de partícules estan tractant de desxifrar les lleis bàsiques que governen l'univers, des del seu origen fins a la seva possible fi, una recerca fascinant que obre les portes al possible descobriment de dimensions extres en l'espai, noves forces o noves formes exòtiques de matèria més enllà de les conegudes. Després de 50 anys d'intensa cerca, el recent descobriment del bosó de Higgs en el Gran Col·lisionador d'Hadrons (LHC) en el CERN aporta la resposta a quin és el origen de la massa de les partícules elementals, sense la qual l'univers seria un lloc inhòspit sense possibilitat d'albergar vida. En aquesta xerrada parlarem de com per respondre aquesta pregunta fonamental els físics han necessitat recrear les condicions existents en l'univers poc després de la seva creació, i de quines noves preguntes i respostes poden resultar d'aquestes recerques.

  Autor: Departament de Física
  Data: Març 2
  Durada: 01:02:50 
  Mida: 450 MB
  Tipus: video/x-flv 

 • Dissabtes de la Física 13/14. Nanomaterials i captació. Aitor Lopeandia

  Una economia global sustentada energèticament en la combustió de matèries fòssils té molt poc recorregut, degut a l’extinció dels recursos i als efectes adversos que té sobre el planeta. La nostra societat demanda fonts alternatives d’energia per evitar aquesta possible crisi energètica, i tot suma. A la xerrada es presentarà la termoelectricitat com una de les possibles estratègies per millorar l’eficiència energètica global, i com l’arribada de la nanotecnologia ha revifat la recerca en aquest àmbit.

  Autor: Departament de Física
  Data: Març 2014
  Durada: 01:12:25 
  Mida: 466 MB
  Tipus: video/x-flv 

 • Dissabtes de la Física 13/14. Perspectiva actual del universo. Diego Pavon

  Des dels inicis de la Història la nostra concepció de l'Univers ha evolucionat en funció dels mitjans d'observació disponibles i de les teories físiques en voga. En aquesta conferència es repassa aquesta evolució. Amb tota probabilitat, aquesta concepció està destinada a veure's afectada per nous mitjans observacionals que en un futur proper ens permetran obtenir abundants dades i de major precisió.

  Autor: Departament de Física
  Data: Febrer 2014
  Durada: 01:08:26 
  Mida: 441 MB
  Tipus: video/x-flv 

 • Dissabtes de la Física 13/14. L’astronomia de raig gamma de molt alta energia: una finestra a l’univers més violent. Markus Gaug

  La Terra és contínuament bombardejada per raigs còsmics de molt alta energia, partícules carregades que han hagut de patir fenòmens molt violents per tal d’adquirir tanta energia. Quins mecanismes poden accelerar tant els raigs còsmics? On es formen? Com es poden generar raigs gamma de molt alta energia? De què està feta la matèria fosca? Pot ser que la velocitat de la llum en el buit no sigui constant, sinó que depengui de l’energia dels fotons? Quin és l’origen de les misterioses explosions de raigs gamma? La cerca de respostes a aquestes i d’altres preguntes es du a terme mitjançant els telescopis de llum Cherenkov, els quals han permès el naixement de l’astronomia gamma de molt altes energies, una branca jove i en clara expansió de l’astronomia que està ampliant el nostre coneixement sobre el fascinant univers violent. El Dr. Markus Gaug ens introduirà a aquest camp a partir de la seva experiència amb els telescopis MAGIC situats a l’illa canària de La Palma i el futur observatori de telescopis Cherenkov CTA.

  Autor: Departament de Física
  Data: Febrer 2014
  Durada: 58:16 
  Mida: 376 MB
  Tipus: video/x-flv 

 • A quines preguntes dóna resposta el làser de petawatt?

  Capítol de la sèrie de microespais 'La universitat respon', on un representant de la comunitat universitària respon una pregunta d'interès general.

  Autor: Producció interuniversitària
  Data: Juny 2013
  Durada: 02:38 
  Mida: 24 MB
  Tipus: video/x-flv 

 • Cercador
 • Paraula
 • De:
 • Fins:
 • Els més vistos
 

 

 

2015 Universitat Autònoma de Barcelona