Vicent Fonollosa és escollit nou degà de la Facultat de Medicina

La Junta de la Facultat de Medicina ha escollit el catedràtic Vicent Fonollosa com a degà del centre. Completen el nou equip Josefa Sabrià, Maria Cònsul, Fernando Picatoste, Xavier Navarro, Antonio Bayes, Jaume Kulisevsly, Salvador Navarro i Joan Pedro-Botet.

26/06/2017

Vicent Fonollosa, catedràtic del Departament de Medicina i especialista en medicina interna de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron de Barcelona, ha estat escollit nou degà de la Facultat de Medicina. El nomenament va ser aprovat a la Junta de la Facultat que va tenir lloc el 20 de juny passat. Fonollosa agafa el relleu de Manel Armengol, que ha estat el degà del centre des del 2012.

El nou equip del Deganat estarà integrat també per Maria Josefa Sabrià, secretària de la Facultat; Maria Cònsul, vicedegana de Docència, Qualitat i Avaluació; Fernando Picatoste, vicedegà d'Economia i Suport a l'Equip Deganal; Xavier Navarro, vicedegà de Planificació i Estructura; Antonio Bayes, vicedegà d'Alumnes i Mobilitat; Jaume Kulisevsly, vicedegà d'Estudis de Postgrau; Salvador Navarro, vicedegà per a l'Àrea de Medicina; i Joan Pedro-Botet, vicedegà per a l'Àrea de Fisioteràpia.

Especialista en medicina interna

Fonollosa es va llicenciar en Medicina i Cirurgia per la UAB a la segona promoció (1975). Ha estat responsable d'assignatures sobre reumatologia i malalties autoimmunes sistèmiques o sobre bases biològiques de la patologia i coordinador del tercer curs del Grau de Medicina, entre altres activitats docents. La seva recerca ha estat centrada en les malalties autoimmunes sistèmiques i en particular en la malaltia esclerodèrmica. Ha publicat més de 200 treballs a revistes indexades i 25 capítols de llibre, i ha dirigit 25 tesis doctorals. Ha estat coordinador nacional de la línia de recerca sobre esclerodèrmia dins del Grup de Malalties Autoimmunes Sistèmiques de la Societat Espanyola de Medicina Interna i responsable del Registre Nacional de malalts amb esclerodèrmia (RESCLE).

Pel que fa a les responsabilitats institucionals a la UAB, Fonollosa ha estat vicedegà de Docència de la Facultat de Medicina, director del Departament de Medicina i coordinador de la Unitat Docent Vall d'Hebron. A més, és acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, ha presidit la Societat Catalanobalear de Medicina Interna i ha estat membre de l'European Consortium on Systemic Sclerosis Genetics, així com revisor i membre dels consells editorials de diverses revistes biomèdiques. Entre altres distincions, ha rebut els premis Farreras-Valenti, Joan Vivancos i Josep Font, com també el Premi a l'Excel·lència Professional en la Categoria Medicina Hospitalària del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya.

Més informació: Facultat de Medicina

 

Notícies relacionades

Setmana Saludable i Sostenible

Del 16 al 20 d'abril tindrà lloc la IX Setmana Saludable i Sostenible a la UAB: més de 50 activitats (tallers, conferències, caminades, cursa, esports, entre d'altres) adreçades a la comunitat per tal de difondre un estil de vida saludable. A més, dimecres i dijous arribaran food-trucks amb menjar i música en directe. Llegir més

Totes les notícies