Un curs tracta sobre visions de Catalunya i Espanya de diferents pensadors

Conferència a l'Hotel Campus de la UAB

L’Institut de Ciències Polítiques i Socials de la UAB (ICPS) organitza el curs “Visions de Catalunya i Espanya”, que té per objectiu afavorir el coneixement de les obres de referència d'autors com Joan Maragall, Enric Prat de la Riva, Valentí Almirall o Francesc Cambó.

12/01/2018

L’Institut de Ciències Polítiques i Socials de la UAB (ICPS) organitza el curs “Visions de Catalunya i Espanya”, un seminari sobre pensament polític català que es durà a terme en deu sessions diferents. Aquestes sessions es realitzaran els dilluns, des del 15 de gener fins al 19 de març, a les 18 h, a la seu de l’ICPS (C. Mallorca, 244. Barcelona).

L’objectiu d’aquest curs és afavorir el coneixement de diversos autors i les seves obres de referència en aquesta matèria. Està adreçat a tota persona interessada en aquest objecte d’estudi, ja sigui acadèmic, professional o públic general. Cal formalitzar la inscripció per rebre el certificat d’assistència.

La primera sessió serà el proper 15 de gener i tractarà sobre Valentí Almirall i el seu llibre Lo Catalanisme. Josep Pich, doctor per la UPF amb la tesi “Valentí Almirall i Llozer (1841-1904) i la gènesi del catalanisme polític”, serà l'encarregat d'impartir aquest primer seminari.

La resta de sessions tractaran sobre els autors Joan Maragall, Enric Prat de la Riba, Francesc Cambó, Antoni Rovira i Virgili, Salvador Seguí, Jaume Vicenç Vives, Salvador Espriu, Josep Ferrater i Mora, i Josep Benet. Entre els ponents hi haurà experts com els escriptors Xavier Bru i Jordi Amat, el filòsof Josep-Maria Terricabras o l'historiador Borja de Riquer.

Més informació: Programa del curs "Visions de Catalunya i Espanya"

 

Notícies relacionades

El Concert "50 Anys de la UAB", al Teatre La Faràndula de Sabadell

El Concert "50 anys de la UAB" tindrà lloc el dijous, 3 de maig, a les 20 hores, al Teatre La Faràndula de Sabadell. Anirà a càrrec del Cor i l'Orquestra de la UAB i de l'Orquestra Simfònica del Vallès. El repertori inclou una composició i estrena especial per al 50 aniversari titulada "El secret de les coses", del reconegut músic i compositor Marc Timón (Alumni UAB). Llegir més

Totes les notícies