Un concert de Tekhné commemora l'aniversari de dues facultats

Orquestra Simfònica Tekhné

Peces de Beethoven, Borodin i Mahler, a més de l'estrena d'una obra d'Adri Mena, podran sentir-se al concert que oferirà l'orquestra Tekhné el 19 de desembre per commemorar el 50è aniversari de la Facultat de Filosofia i Lletres i el 25è aniversari de Traducció i Interpretació. Aquest concert s’emmarca dins dels actes de commemoració dels 50 anys de la UAB. 

05/12/2017

El 19 de desembre, l'Orquestra Simfònica Tekhné oferirà un concert per commemorar el cinquantè aniversari de la Facultat de Filosofia i Lletres i el vint-i-cinquè aniversari de la Facultat de Traducció i Interpretació. La Simfonia n.7 de Ludwig van Beethoven serà la peça principal del recital. Tindrà lloc a les 19 h, a l'auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres. Per assistir-hi, cal omplir prèviament el següent formulari.

Després de la simfonia de Beethoven, l'orquestra interpretarà "En les estepes de l'Àsia central", d'Aleksandr Borodin, i la peça "Scherzo" de la Simfonia n. 1 (Titan) de Gustav Mahler. A més, estrenarà l'obra "Le hot coffee suite" d'Adri Mena. El concert serà dirigit per Gerard Pastor.

Orquestra autogestionada

La simfònica Tekhné és una formació orquestral amb una plantilla de més de seixanta músics destinada a donar continuïtat als estudiants de grau mig de les escoles de música que no s'hi dediquen professionalment. Alhora és una plataforma de llançament per als estudiants dels primers cursos de grau superior i per a directors joves que poden accedir a la direcció de l'orquestra de manera rotatòria.

L'orquestra està gestionada pels músics mateixos, que en són socis i n'escullen els òrgans de govern. De la mateixa manera, els músics s'organitzen de forma assembleària en diferents comissions que assumeixen les tasques diàries de gestió. A Europa, hi ha orquestres joves d'aquest tipus, però el projecte de la Tekhné és únic i innovador a l'Estat i ha esdevingut una referència en el món amateur o semiprofessional.

Més informació: Facultat de Filosofia i Lletres
Facultat de Traducció i Interpretació

 

Notícies relacionades

Concert de Nadal del Cor i l'Orquestra de la UAB

El dilluns dia 18 de desembre a les 13’30h, el Cor i l’Orquestra de la UAB celebraran el concert tradicional de Nadal a la Sala de Teatre de la UAB. Aquest, juntament amb el de final de curs, és un dels dos concerts que les agrupacions faran conjuntament. Llegir més

Totes les notícies