Seminari sobre les genealogies familiars i el paper de les dones

Facultat de Filosofia i Lletres

El seminari s'emmarca dins d'una sèrie d'actes que organitza el Departament d'Història Moderna i Contemporània de la Facultat de Filosofia i Lletres per a l'assignatura d'Història i Gènere a l'Època Moderna. 

17/03/2017

Els dies 20 i 22 de març, Santiago de Llobet i Masachs, especialista en història de la familia, impartirà el seminari "Les genealogies familiars; el paper de les dones". Començarà tots dos dies a les 10 h i tindrà lloc a l'aula 104 de la Facultat de Filosofia i lletres. De Llobet va publicar la seva tesi doctoral al 2005, sota el títol "El matrimoni infantil a Catalunya i Europa". Més recentment, al 2012, va escriure un llibre sobre la història de la seva familia, anomenat Els Llobet de Vidrieres. Consta de tres volums i, a partir de les històries del seu poble natal, ens permet analitzar i conèixer molts aspectes de la història local catalana.    

El seminari està organitzat pel Departament d'Història Moderna i Contemporània, com a activitat dins de l'assignatura d'Història i Gènere a l'Època Moderna, del Grau d'Història. A més, està enquadrat dins d'una sèrie d'actes organitzats per commemorar el dia internacional de la dona treballadora.

Dins d'aquesta sèrie d'actuacions es destaca l'exposició del vestíbul de la Facultat de Filosofia i Lletres, amb pòsters que volen rescatar la història de dones destacades de l'època moderna i que sovint romanen a l'oblit. Algunes d'elles són Isabella Andreini, actriu i escriptora que va esdevenir una peça clau en el desenvolupament de la comèdia de l'art a Itàlia i a la resta d'Europa; Elena Psicopia, filòsofa veneciana que es va convertir en la primera dona en obtenir un doctorat en filosofia després de rebre'l el 1678 de la Universitat de Pàdua; o Margaret Cavendish, aristòcrata i prolífica escriptora anglesa.

D'altra banda, a la pantalla del vestíbul de la Facultat, s'emet la performance titulada "Prou", realitzada pels alumnes de la Facultat i en la qual els intèrprets pronuncien frases discriminatòries envers la dona pronunciades per personatges cèlebres com Jean Jacques Rosseau, un dels grans representants de la il·lustració.

 

Notícies relacionades

Estudiants amb notes excel.lents que trien la UAB

María Llagostena (Traducció i Interpretació), Oriol Llopis (Física i Matemàtiques), Marc Jurkiewichz (Enginyeria Química) i Brais Chao (Medicina) són estudiants nous a la UAB de 1er curs que hi han entrat amb les notes més altres dels graus del seu àmbit de coneixement. Aquí ens expliquen les seves expectatives i els motius que els han portat a triar l'Autònoma. Llegir més

Totes les notícies