Salvador Moyà-Solà, premi de la Societat Catalana de Biologia

Salvador Moyà
Autor: De PePeEfe - Trabajo propio, CC BY-SA 3.0

El professor del Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia de la UAB i investigador de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont ha estat guardonat amb el premi a la trajectòria professional.

12/07/2018

En el marc de la tercera edició de la Nit de la Biologia, el proppassat dimecres 11 de juliol es van lliurar els premis de la Societat Catalana de Biologia, que conté cinc categories: a la trajectòria professional, a l’article científic, a la divulgació, al jove investigador i al treball de recerca de batxillerat, en un acte al paranimf de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona.

El premi a la trajectòria professional es va concedir a l’investigador ICREA Salvador Moyà-Solà, cap del Grup de Recerca de Paleoprimatologia i Paleontologia Humana de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) i professor del Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia de la UAB.

Doctor en Ciències Geològiques per la UAB, Salvador Moyà participa en diversos projectes nacionals i internacionals, entre ells el Projecte RHOI (Revealing Hominid Origin Initiative). Ha publicat més de 300 articles en revistes com Science, Nature, PNAS, Trends in Ecology and Evolution, Brain Behaviour and Evolution, Biological Journal of the Linnean Society, American Journal of Anthropology i moltes altres. El seu principal interès de recerca és l'evolució dels homínids (primats) en el context del canvi climàtic neogènic, tenint en compte el context faunístic i paleoecològic. L'objectiu principal és reconstruir la seva història evolutiva, en particular l'origen i la primera radiació d'aquest grup. Aquesta discussió aborda actualment la qüestió del paper de l'àrea mediterrània com el bressol d'Hominidae i dels dos clades principals que formen aquest grup, l'asiàtic (Pongo) i l'africà (Pan, Gorilla i Homo).  

La Nit de la Biologia és la iniciativa amb què la Societat Catalana de Biologia, filial de l’Institut d’Estudis Catalans, celebra, conjuntament amb la comunitat científica, els socis i el públic en general, els avenços acomplerts durant l’any en curs pels professionals i estudiosos de les ciències biològiques del territori de parla catalana.

La taula presidencial de la Tercera Nit de la Biologia va comptar amb la presència de Domènec Espriu, vicerector de Recerca de la Universitat de Barcelona; Albert Barberà, director general de Recerca i Innovació del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya; Joandomènec Ros, president de l’Institut d’Estudis Catalans; Montse Corominas, presidenta de la Societat Catalana de Biologia, i Gemma Tarafa, comissionada de Salut de l’Ajuntament de Barcelona.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies