Ja ha començat l’activitat ‘La Salut Mental i les sèries de TV: tractament i estigma’

La Salut Mental i les sèries de TV: tractament i estigma

L’activitat La Salut Mental i les sèries de TV: tractament i estigma va començar el passat 15 de març. Les sessions es duran a terme cada dijous de 14h a 16h a la Sala Annexa de l’Hotel d’Entitats de la UAB.

30/01/2018

L’activitat La Salut Mental i les sèries de TV: tractament i estigma va començar el passat 15 de març de 2018. Les sessions es duran a terme cada dijous de 14h a 16h fins al 28 de juny a la Sala Annexa de l’Hotel d’Entitats de la UAB. Aquesta activitat sorgeix arran del lema de la Festa Major de la UAB de 2017, que va incloure Dra. Sara Moreno, la vicerectora d’Alumnat i Ocupabilitat, al seu comunicat: “La Salut Mental, visible i sense estigmes a la UAB”.

La Salut Mental i les sèries de TV: tractament i estigma és la primera d’un seguit d’activitats que es duran a terme a la UAB relacionades amb la salut mental. En concret, aquesta té com a objectiu sensibilitzar a la comunitat universitària vers els estigmes de la salut mental a través de l’anàlisi de productes culturals. Amb el suport del visionat de fragments de sèries de TV i/o pel·lícules es pretén donar eines als alumnes per identificar conductes estigmatitzants al voltant dels problemes de salut mental.

A cada sessió es tractarà una temàtica relacionada amb la salut mental: autisme, Trastorn Obsessiu-Compulsiu, fàrmacs, suïcidi, toxicomanies, depressió, TDAH, psicopatia, esquizofrènia, Trastorn Bipolar, ansietat/ fòbies i Trastorns de la Conducta Alimentària. L’activitat ha estat possible gràcies a la col·laboració del CORE de Salut Mental i a la Facultat de Psicologia de la UAB, i a la participació de professionals provinents de diferents centres mèdics (l’Hospital Sant Pau, del Centre Salut Mental Parc Taulí, l’Hospital del Mar, l’Hospital de la Vall d’Hebrón, etc.).
 
La participació dels estudiants en aquesta activitat es pot reconèixer amb 2 crèdits ECTS, sempre i quan assisteixin i participin activament en el 80% de les sessions i publiquin els continguts adients a un blog creat precisament pel desenvolupament d’aquestes activitats.

Podreu  trobar el programa de l’activitat publicat al blog del CORE. 

 

Notícies relacionades

Totes les notícies